Íz orgia ? királyok módjára?

2014-03-05

sponsored links

Ezt a nasit, bûntudat nélkül, érdemes kipróbálni, leginkább azért mert egészséges, kevés kalóriát, és rengeteg vitamint tartalmazz..

Kell ennél több? :)



Sült kapribogyó

Hozzávalók:

2 üveg kapribogyó

olaj









Elkészítés:



A kapribogyót szûrjük le a levétõl, és áztassuk vízben 30 percig, hogy a sós íze enyhüljön.

Ezt követõen szûrjük le, hagyjuk lecsepegtetni és utána egy papírtörlõvel óvatosan ittasuk le a felesleges vízet a kapribogyóról.



Ha készen vagyunk, akkor egy teflon serpenyõben hevítsünk bõ olajat, jó forróra, inkább túl forró legyen, mintsem hidegebb az olaj.

Ezután dobjuk bele a kapribogyókat és süssük meg aranyszínûre, kb. 30 másodperc. Kinyílik, mint egy virág? :)

Vegyük ki a ropogós kapribogyókat egy szûrõkanállal és papírtörlõn itassuk le a felesleges olajat. Eperrel kínálhatjuk.



Nagyon finom egészséges nasi, akár magában fogyasztva. Vagy tökéletes ropogós kiegészítõje lehet bármilyen ételnek pld. csirke mellé köretként, akár a salátánkat is megszórhatjuk vele, vagy tészta tetejére, bruschettára, vagy csak kecskesajttal, eperrel fogyasztva is kiváló kulináris íz orgiában lesz részünk. Kísérõként egy hûtött pohár bort ajánlhatunk.

Jó étvágyat!

Klarissza


Kapribogyó:

A kapri Elõ-Indiából származik, a Földközi-tenger vidékén mindenhol termesztik. Olaszországban rengeteg helyen találkozhatunk vele. Ezek a bogyócskák, valójában a tövises kapri cserje apró, borsószem méretû virágbimbója. Tengeri sóval tartósítják. Kitûnõ ízesítõje halaknak, szárnyasoknak, salátáknak. Már az ókor óta használják ízesítésre. 1 adag konzerv kapribogyó tartalmaz 23 kalóriát, és vitaminokat és ásványi anyagokat: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, mangán, szelén, réz-és nátrium.



Bõvebb információt, itt olvashattok:

http://www.illat.eoldal.hu/cikkek/gyumolcs/mazsola-szolo-kapribogyo.html







Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s