Írós, teljes kiõrlésû lisztes gofri

2014-07-20

sponsored links





Már ezer éve fenn van a blogon ennek az alapreceptnek a tejes-joghurtos változata, de akkor most itt van az õs, tk. liszttel. Az íróhoz baromi ritkán tudok hozzájutni - tudom, járjak piacra... -, régebben Minna márkájút tudtam venni szinte bármelyik nagyobb boltban, de egy ideje már nagyon kikopott. Ki érti ezt? Végül is a vajgyártás során keletkezik, csak palackozni/dobozolni kellene ahelyett, hogy nem is tudom mi a fenét csinálnak vele... Ausztriában voltunk, ott feltankoltunk íróval (azt már nem is mondom, hogy négyfajta márka volt a legelsõ falusi Billában, nem is beszélve arról, hogy a natúr mellett ízesítettek is voltak, na meg a Latella, ami ugyan nem író, hanem savó, de a savóitalok is eltûntek itthon a polcokról, csak úgy mondom...), ilyenkor csinálok jóóóó sok gofrit, amit le lehet fagyasztani, aztán kenyérpirítóban átmelegíteni fogyasztás elõtt. 


A teljes kiõrlésû liszt teljesen opcionális, viszont így egy kicsit több rost van benne, az ízén pedig alig lehet érezni, hogy van benne valami "csalás", szóval megéri helyettesíteni a fehér lisztet.

Erre tovább >>>

Folytats a blogon ... www.mandykertje.hu/2014/07/iros-telje...

sponsored links

Keres?s