Ír baracktorta
sponsored links
Rachel Allen almatortájának kistestvére, szezonális gyümölcsre hangolva.
Mindössze 10 perc az összeállítása - és iszonyatosan finom...
Ír baracktorta
Elkészítési idõ: 10 perc + 35-40 perc sütés
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
- 22,5 dkg liszt
- 1/2 cs. sütõpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- + 2 ek barna cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1+1 ek. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 6 db nektarin/õszibarack
- 1 csapott tk. õrölt fahéj
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütõporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a tejet - puha, sûrûn kenhetõ tésztát kapunk eredményül.
A nektarinokat megmossuk (az õszibarackokat meg is hámozzuk), és nem túl vékony cikkekre vágjuk.
A két evõkanálnyi cukrot elkeverjük az õrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
Egy 22 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütõpapírral, a tésztát belekanalazzuk, elkenjük rajta.
Kirakosgatjuk a nektarincikkekkel és meghintjük a fahéjas-vaníliás cukorral.
Az elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt készre sütjük (tûpróba!).
Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk.