Ír baracktorta

2014-08-04

sponsored links



Rachel Allen almatortájának kistestvére, szezonális gyümölcsre hangolva.

Mindössze 10 perc az összeállítása - és iszonyatosan finom...







Ír baracktorta


Elkészítési idõ: 10 perc + 35-40 perc sütés


Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:


  • 22,5 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütõpor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • + 2 ek barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1+1 ek. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 6 db nektarin/õszibarack
  • 1 csapott tk. õrölt fahéj




A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütõporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a tejet - puha, sûrûn kenhetõ tésztát kapunk eredményül.

A nektarinokat megmossuk (az õszibarackokat meg is hámozzuk), és nem túl vékony cikkekre vágjuk.

A két evõkanálnyi cukrot elkeverjük az õrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.

Egy 22 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütõpapírral, a tésztát belekanalazzuk, elkenjük rajta.

Kirakosgatjuk a nektarincikkekkel és meghintjük a fahéjas-vaníliás cukorral. 

Az elõmelegített sütõben 30-35 perc alatt készre sütjük (tûpróba!).

Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk.







Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/08/ir-baracktort...

sponsored links

Keres?s