Így ébresztik fel az Új Udvar bevásárlóközpontot Csipkerózsika álmából

2014-07-03

sponsored links

Az óbudai környék sokunk szerelme, a nyugtató zöld hegyoldalával, a Római-part közelségével, remek közlekedési lehetõségekkel a belváros felé, mégis hétvégén végig sétálni az utcáin elég kiábrándító! Míg a Deákon, vagy a Király utcában hömpölyögnek az emberek, a Vörösvári út és a Kolosy igen csak kihalt környéknek tûnik. Évszaktól függetlenül. Mint valahol egy kisváros külvárosában.

Új Udvar, mostÚj Udvar, most

Új néven: Buda gasztro és Szórakoztató központ


Arie Yom-Tov ingatlanfejlesztõ, a Gozsdu udvar megálmodója és alapítója beleszeretett ebbe a környékbe, egész pontosan az Új Udvarról nyíló panorámába és 1 milliárd Ft értékû beruházással egy különleges központot hoz hamarosan létre, itt a II. és III. kerület határán, a Kolosy téren. Az Új Udvar épülete némi átalakítással szellõsebbé, tágasabbá, átjárhatóbbá válik és kinyitják a frontokat az utcafelé.  Számos nemzetközi és hazai ízt kínáló étterem és kávézó biztosítja majd a széles kínálatot, ?mert kettõért nem jönnek be az emberek, de harmincért már igen?.

Kilátás a TeraszrólKilátás a Teraszról

A tervek szerint a a központ a budai éjszakai élet meghatározó szereplõje lesz több termes táncos szórakozóhelyével, music pubokkal, bárokkal. A komplexum egyik különlegessége az úgynevezett Bed Movie, amely jelenleg egész Európában egyedül Londonban található, ahol is a moziba látogatók heverõkbõl nézhetik a filmeket, miközben a felszolgált ételt, italt is el tudják fogyasztani.



A régi mozitermek helyén Bed Movie és Folklór központA régi mozitermek helyén Bed Movie és Folklór központ

Két disco is várja majd az érdeklõdõket, emellett egy másik teremben családi programok biztosítják a legkisebbek és szüleik kikapcsolódását. Külön helyszínen folyamatos folklór mûsorokkal szórakoztatják majd a külföldi látogatókat és a hazai érdeklõdõket ? elérhetõ áron.

Egy másik szinten, amolyan ?art and craft utca? kézmûvesek és fiatal divattervezõk állítják ki alkotásaikat, az épület egyik oldala mellett pedig, a párizsi Montmartre mintájára, festõmûvészek alkothatnak, illetve képeiket állíthatják ki õk is.

A legfelsõ szinten Magyarországon egyedülálló bonsai ligettel körbevéve sky bar terasz és éttermek kapnak helyet, hangulatos kilátással a környékre.

A komplexum kialakításának elsõ szakasza 2014 õszén zajlik (ekkor már mûködni fog az említett Bed Movie), a projekt befejezése 2015 nyarára várható.

A tervek több, mint izgalmasak, bár a Bed Movieval azért én óvatos lennék, egy kicsit szkeptikus vagyok vele, de lehet, hogy inkább fantáziátlan, (vagy nagyon is az!), szóval kíváncsian várom  az õszt, hogy Óbuda feléledjen.


Hasonló bejegyzések:





Fehércsoki likõr


PFESZT2013_vegekep_1920x1080(1)
Meggypálinka és fûszeres marhapofa kolbász, avagy csütörtökön nyit a Budapesti Pálinkafesztivál


SzezámosCookies4
Csokis, szezámos falatok (tojás és fehér liszt nélkül)


Epres csokitorta2
Könnyed tavaszi epres csokitorta




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/07/03/igy-...

sponsored links

Keres?s