Így készül a Michelin csillagos limonádé

2014-08-02

sponsored links

1.jpg

 

 

Tegnap írtam egy elõzetest Az élet ízei címû filmrõl - akinek felkeltette az érdeklõdését, az elõttünk álló hét folyamán további meglepetésekre számíthat: megkaptuk ugyanis a filmben szereplõ ételek receptjeit. Mára ezt a limonádét választottam - 31 fokban másnak még gondolatban sem tudok nekiállni.

 


Hozzávalók 1,2 literhez:

 


100 g kristálycukor
1 evõkanál citromsav
1 evõkanál citrom kivonat
2 dl víz
1 gallon szénsavas ásványvíz

 

 

Egy serpenyõben, lassú tûzön kevergetve oldjuk fel a vízben a kristálycukrot, a citromsavat és a citromkivonatot. A tûzrõl levéve hûtsük ki, majd hígítsuk fel egy liter szénsavas ásványvízzel. Jéggel, lime, citrom és narancsszeletekkel tálaljuk.

 

TIPP: Érdemes nagyobb mennyiségû szirupot elkészíteni, a hûtõben hosszan eltárolható.

 

 

JÁTÉK! Nyerj páros mozijegyet!

 A "nyár filmje" tiszteletére az elõttünk álló hét a francia konyha jegyében telik majd  a blogon. Minden nap megismerhettek egy-egy klasszikus francia receptet, egy kis "indiai csavarral". Azok között, akik követik a sorozatot, és megosztják a bejegyzéseket itt, a blogon és a Facebookon is,  és megírják kommentben, melyik filmben látták már Helen Mirrent, augusztus 9-én kisorsolunk 5 páros mozijegyet a film premier elõtti vetítésére.

FB játék itt.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/08/02/ig...

sponsored links

Keres?s