Így készül a Michelin csillagos limonádé
sponsored links
Tegnap írtam egy elõzetest Az élet ízei címû filmrõl - akinek felkeltette az érdeklõdését, az elõttünk álló hét folyamán további meglepetésekre számíthat: megkaptuk ugyanis a filmben szereplõ ételek receptjeit. Mára ezt a limonádét választottam - 31 fokban másnak még gondolatban sem tudok nekiállni.
Hozzávalók 1,2 literhez:
100 g kristálycukor
1 evõkanál citromsav
1 evõkanál citrom kivonat
2 dl víz
1 gallon szénsavas ásványvíz
Egy serpenyõben, lassú tûzön kevergetve oldjuk fel a vízben a kristálycukrot, a citromsavat és a citromkivonatot. A tûzrõl levéve hûtsük ki, majd hígítsuk fel egy liter szénsavas ásványvízzel. Jéggel, lime, citrom és narancsszeletekkel tálaljuk.
TIPP: Érdemes nagyobb mennyiségû szirupot elkészíteni, a hûtõben hosszan eltárolható.