Évike sütijei I.

2014-03-05

sponsored links

Gyerekként (is) imádtam a nyarat. Ilyenkor sokszor nyaraltam Cegléden anyukám rokonságánál. Legtöbbször a nagynénémnél voltam ? õ igazából anyukám unokatestvére, akivel testvérként szeretik egymást. Én is nagyon szerettem nála ? vele lenni. És nem mellesleg a világ legjobb sütijeit tudja sütni!

Karácsonykor családostul nála ünnepeltünk, ki is használtam az alkalmat, amennyi receptet csak tudtam, elkértem tõle. Úgy gondoltam, szépen, sorban megosztom veletek. Az elsõ a sorban a sokak által barackmagként hívott édesség, mi mandulának hívjuk. Nekem ez a kedvencem:

Mandula

DSC_5563s

Hozzávalók 10 fõre:

A tésztához:

35 dkg liszt

22 dkg dió

22 dkg porcukor

2 dkg cukrozatlan kakaópor

25 dkg vaj

1 kk rum(aroma)



A krémhez:

3 egész tojás

20 dkg porcukor

Fél mandulaaroma (ha van, színezett)

25 dkg vaj

Porcukor a hempergetéshez



A krémhez a tojásokat egy fémtálban összekeverjük, vízgõz fölött állandóan kevergetve besûrítjük. Mikor kihûlt, géppel hozzákeverjük a hideg, felkockázott vajat.

A hozzávalókat összegyúrjuk (elõször nehezen akar összeállni, de ne adjuk fel!) Egyenként belenyomkodjuk a mandulaformába, de vékonyan, hogy öblös maradjon, tölteni fogjuk. 6-8 perc alatt 170 fokon megsütjük. Mikor a formát már meg tudjuk fogni, az asztalhoz finoman odaütjük a formát, hogy kiessen belõle a tészta. Ezt addig folytatjuk, míg elfogy.

Mikor minden hideg, összeállíthatjuk. Egy kanál krémet a tészta belsejébe kenünk, hozzáillesztjük a másik felét. Végül meghempergetjük porcukorban.

DSC_5566s


Hasonló bejegyzések:




P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül


DSC_1991s
Egyszerû, de nagyszerû


O
Gyerekmenü


DSC_1028ss
Grapefruit




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s