Étcsokis csersznyelekvár -édesítõszerrel

2014-06-15

sponsored links

Újabb lekvár és még mindig cseresznye :). Ha már van akkor hozzuk ki belõle a legtöbbet és a legjobbat.
Ezzel az étcsokoládés verzióval úgy érzem sikerült. Melegen és hidegen is nagyon finom, pont jó a csoki és a cseresznye íze együtt. Olyan lekvár ami felkerült a "minden éveben fõzök ilyen lekvárt" listára.



Hozzávalók:

2 kiló cseresznye már kimagozva
40 dkg 75-85%-os étcsokoládé (szerintem fontos a jó minõségû, magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, attól lesz különleges)
35-40 ml folyékony édesítõszer
2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)

A cseresznyét felteszem fõni és lassú tûzön félpuhára fõzöm, összeturmixolom és az édesítõszerrel és a dzsemfixel felforralom, beleteszem az étcsokoládét (nagyon hamar beleolvad) elkeverem benne majd alaposan megmosott és kiöblített üvegekbe töltöm.

Jó étvágyat hozzá!


Folytats a blogon ... anyakerekmeg.blogspot.com/2014/06/etc...

sponsored links

Keres?s