Élvezeti értéke fenomenális?

2014-07-23

sponsored links

Különleges bundában sült ? saját fejlesztésû -, 30 perces vacsora, amit nem lehet megunni? isteni finom, ropogós, laktató, és persze, hogy így egészséges is? Érdemes kipróbálnod? :) Elkészítése, szuper egyszerû?erre bizony könnyû rászokni?:)



Padlizsán & virsli chips5Klarissz Padlizsán & virsli chips

Hozzávalók:

2.5 ek teljeskiörlésû búzaliszt

2.5 ek kókuszliszt ? bio, ázsiai boltban kapható

? sütõpor

4.5 ek kukoricakeményítõ

1 csipet himalája só

2 csipet ötbors fûszerkeverék (ázsiai boltban kapható) ? mozsárban összetörve ? vagy õrölt bors

2 tojásfehérje

150 ml hideg sör, vagy szénsavas ásványvíz



1 ek extra teljeskiörlésû búzaliszt

sütéshez kókuszzsír

kisebb padlizsán

5 db jó minõségû frankfurti virsli

Elkészítés:

A liszteket elkeverjük a sütõporral, a kukoricakeményítõvel, a sóval és a borssal.

Padlizsán & virsli chips elõkészítés2Padlizsán & virsli chips elõkészítés3Padlizsán & virsli chips elõkészítés4Padlizsán & virsli chips elõkészítés5

A tojásfehérjét, robotgéppel habosra keverjük, közben teszünk bele egy ici-pici sót, így jó keményre tudjuk felverni a tojásfehérjét.

Padlizsán & virsli chips2

A sört vagy a szénsavas vízet, lassan a lisztes keverékhez öntjük, óvatosan, folyamatosan simára kevergetjük egy habverõvel.

Padlizsán & virsli chips10

Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, de ezt már egy mûanyag lapáttal, vagy fakanállal tesszük.

Padlizsán & virsli chips5

Egy serpenyõben hevítsünk fel kókuszzsírt.

Padlizsán & virsli chips25

Amíg melegszik a zsiradék, addig egy tányérban tegyünk 1 ek lisztet és forgassuk meg a virsliket, és a karikára vágott sózott, borsozott padlizsán szeleteket.

Padlizsán & virsli chips6

Ezt követõen mártsuk a masszába és forró kókuszzsírban süssük ropogósra, akkor jó, amikor szép arany barnára sült.

Padlizsán & virsli chips22

Ha készen vagyunk chili szósszal tálaljuk, vagy bármilyen szószt tálalhatunk hozzá.

Padlizsán & virsli chips21

*Tipp: én fa nyársakat beáztattam kb. 10 percre vízbe, ezzel szúrtam át végig a virslit és a padlizsánt, ? lisztezés elõtt -, így amikor a masszába mártom, akkor csak a nyárs végét kell fogni, és rögtön a forró zsiradékba tenni.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s