Élvezeti értéke fenomenális?
sponsored links
Különleges bundában sült ? saját fejlesztésû -, 30 perces vacsora, amit nem lehet megunni? isteni finom, ropogós, laktató, és persze, hogy így egészséges is? Érdemes kipróbálnod? Elkészítése, szuper egyszerû?erre bizony könnyû rászokni?:)
Klarissz Padlizsán & virsli chips
Hozzávalók:
2.5 ek teljeskiörlésû búzaliszt
2.5 ek kókuszliszt ? bio, ázsiai boltban kapható
? sütõpor
4.5 ek kukoricakeményítõ
1 csipet himalája só
2 csipet ötbors fûszerkeverék (ázsiai boltban kapható) ? mozsárban összetörve ? vagy õrölt bors
2 tojásfehérje
150 ml hideg sör, vagy szénsavas ásványvíz
1 ek extra teljeskiörlésû búzaliszt
sütéshez kókuszzsír
kisebb padlizsán
5 db jó minõségû frankfurti virsli
Elkészítés:
A liszteket elkeverjük a sütõporral, a kukoricakeményítõvel, a sóval és a borssal.
A tojásfehérjét, robotgéppel habosra keverjük, közben teszünk bele egy ici-pici sót, így jó keményre tudjuk felverni a tojásfehérjét.
A sört vagy a szénsavas vízet, lassan a lisztes keverékhez öntjük, óvatosan, folyamatosan simára kevergetjük egy habverõvel.
Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, de ezt már egy mûanyag lapáttal, vagy fakanállal tesszük.
Egy serpenyõben hevítsünk fel kókuszzsírt.
Amíg melegszik a zsiradék, addig egy tányérban tegyünk 1 ek lisztet és forgassuk meg a virsliket, és a karikára vágott sózott, borsozott padlizsán szeleteket.
Ezt követõen mártsuk a masszába és forró kókuszzsírban süssük ropogósra, akkor jó, amikor szép arany barnára sült.
Ha készen vagyunk chili szósszal tálaljuk, vagy bármilyen szószt tálalhatunk hozzá.
*Tipp: én fa nyársakat beáztattam kb. 10 percre vízbe, ezzel szúrtam át végig a virslit és a padlizsánt, ? lisztezés elõtt -, így amikor a masszába mártom, akkor csak a nyárs végét kell fogni, és rögtön a forró zsiradékba tenni.
Jó étvágyat!
Klarissza
Klarissz Padlizsán & virsli chips
Hozzávalók:
2.5 ek teljeskiörlésû búzaliszt
2.5 ek kókuszliszt ? bio, ázsiai boltban kapható
? sütõpor
4.5 ek kukoricakeményítõ
1 csipet himalája só
2 csipet ötbors fûszerkeverék (ázsiai boltban kapható) ? mozsárban összetörve ? vagy õrölt bors
2 tojásfehérje
150 ml hideg sör, vagy szénsavas ásványvíz
1 ek extra teljeskiörlésû búzaliszt
sütéshez kókuszzsír
kisebb padlizsán
5 db jó minõségû frankfurti virsli
Elkészítés:
A liszteket elkeverjük a sütõporral, a kukoricakeményítõvel, a sóval és a borssal.
A tojásfehérjét, robotgéppel habosra keverjük, közben teszünk bele egy ici-pici sót, így jó keményre tudjuk felverni a tojásfehérjét.
A sört vagy a szénsavas vízet, lassan a lisztes keverékhez öntjük, óvatosan, folyamatosan simára kevergetjük egy habverõvel.
Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, de ezt már egy mûanyag lapáttal, vagy fakanállal tesszük.
Egy serpenyõben hevítsünk fel kókuszzsírt.
Amíg melegszik a zsiradék, addig egy tányérban tegyünk 1 ek lisztet és forgassuk meg a virsliket, és a karikára vágott sózott, borsozott padlizsán szeleteket.
Ezt követõen mártsuk a masszába és forró kókuszzsírban süssük ropogósra, akkor jó, amikor szép arany barnára sült.
Ha készen vagyunk chili szósszal tálaljuk, vagy bármilyen szószt tálalhatunk hozzá.
*Tipp: én fa nyársakat beáztattam kb. 10 percre vízbe, ezzel szúrtam át végig a virslit és a padlizsánt, ? lisztezés elõtt -, így amikor a masszába mártom, akkor csak a nyárs végét kell fogni, és rögtön a forró zsiradékba tenni.
Jó étvágyat!
Klarissza