Édes-savanyú csirkecsíkok

2014-08-08

sponsored links


Ez az étel még mindig nagyon-nagyon finom...

Házilagosan, ízfokozók és E-k nélkül is olyan, mint az üveges, bolti változata - próbáljátok ki friss alapanyagokból!







Édes-savanyú csirkecsíkok

Elkészítési idõ: 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 kaliforniai paprika (lehet vegyes színû, piros/sárga/zöld)
  • 1 kis doboz sûrített paradicsom
  • 1 doboz konzerv ananász
  • diónyi, de inkább nagyobb friss gyömbér
  • 1 ek. étkezési keményítõ




A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, almareszelõn durvára reszelt répát, majd néhány perc párolás után rádobjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet is.

Élénk tûzön kevergessük mindaddig, míg a hús kifehéredik.

Rákanalazzuk a sûrített paradicsomot, lepirítjuk, hogy nyers, savas ízét elveszítse. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat, valamint az ananászkonzervet - levével együtt. Ha nagyok az ananászdarabok, nyugodtan vágjuk falatnyira.

A gyömbért tisztítsuk meg: egy kiskanállal (!) óvatosan kapargassuk le a héját, mintha csak újkrumpli lenne, ne hámozzuk zöldséghámozóval, mert a héj alatt található a legtöbb íz- és illatanyag. A reszelõ finom fokán reszeljünk bele a zöldséges raguba vérmérsékletünk szerinti mennyiséget - ne sajnáljuk, ez fogja megadni az étel karakterét!

Néhány percig fõzzük, hogy az ízek összeérjenek, ízesítsük sóval.

A keményítõt keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a mártáshoz, s egy perc alatt forraljuk ki. Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket gyömbérrel vagy sóval.

Forrón, párolt rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk.





Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/08/edes-savanyu-...

sponsored links

Keres?s