Édes-savanyú csirkecsíkok
sponsored links
Ez az étel még mindig nagyon-nagyon finom...
Házilagosan, ízfokozók és E-k nélkül is olyan, mint az üveges, bolti változata - próbáljátok ki friss alapanyagokból!
Édes-savanyú csirkecsíkok
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 50 dkg csirkemell
- 2 kaliforniai paprika (lehet vegyes színû, piros/sárga/zöld)
- 1 kis doboz sûrített paradicsom
- 1 doboz konzerv ananász
- diónyi, de inkább nagyobb friss gyömbér
- 1 ek. étkezési keményítõ
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, almareszelõn durvára reszelt répát, majd néhány perc párolás után rádobjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet is.
Élénk tûzön kevergessük mindaddig, míg a hús kifehéredik.
Rákanalazzuk a sûrített paradicsomot, lepirítjuk, hogy nyers, savas ízét elveszítse. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat, valamint az ananászkonzervet - levével együtt. Ha nagyok az ananászdarabok, nyugodtan vágjuk falatnyira.
A gyömbért tisztítsuk meg: egy kiskanállal (!) óvatosan kapargassuk le a héját, mintha csak újkrumpli lenne, ne hámozzuk zöldséghámozóval, mert a héj alatt található a legtöbb íz- és illatanyag. A reszelõ finom fokán reszeljünk bele a zöldséges raguba vérmérsékletünk szerinti mennyiséget - ne sajnáljuk, ez fogja megadni az étel karakterét!
Néhány percig fõzzük, hogy az ízek összeérjenek, ízesítsük sóval.
A keményítõt keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a mártáshoz, s egy perc alatt forraljuk ki. Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket gyömbérrel vagy sóval.
Forrón, párolt rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk.