Édes savanyú borjúkockák

2014-03-06

sponsored links

Szeretem az édeskés-savanykás ízek keveredését. A többféle íz együtt karakteresé varázsolja az ételeket. Az alábbi receptben is mindkét ízt felfedezhetjük, ennek köszönhetõen nagyon finom.

Édes savanyú borjúkockák

Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, egy csipet só, 1/2 teáskanál õrölt fekete bors, 2 evõkanál száraz sherry vagy desszert bor, 5 dkg vaj, 1 póréhagyma, 1 piros paprika, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 3 evõkanál paradicsomszósz, 1 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál méz, 1 evõkanál kukoricakeményítõ, 1 lecsepegtetett, kicsi kukoricakonzerv.

Elkészítése: A húst megmossuk, kockára vágjuk és kuktába rakjuk, megsózzuk, borsozzuk, vízzel felengedjük és lezárjuk. Fél óra alatt puhára fõzzük, majd fél óra pihentetés után kinyitjuk a kuktát és leszûrjük. Elõkészítjük a a sütéshez a zöldségeket. A hagymát félkarikára vágjuk, a paprikát csíkokra. A fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Egy wokban a vajat felhevítjük, belerakjuk a hagymákat és a paprikát, kevergetve sütjük. Egy tálba beleöntjük a paradicsomszószt, a szójaszószt, a mézet, a keményítõt, a reszelt gyömbért és a sherryt, majd összekeverjük. Ha csomómentesre kevertük, adjuk hozzá a wok tartalmához, és keverjük, amíg be nem sûrûsödik. Hozzáadjuk a húst és kukoricát, majd összeforraljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/03/06/edes-s...

sponsored links

Keres?s