Édenkerti íz kavalkád?

2014-04-03

sponsored links

Egy csodás tészta, kevés alapanyag, nem túl sok idõ. Akár hétköznapra, akár hétvégére, egyszerûen, gyorsan finomat? Mennyei íz kavalkád? :) érdemes kipróbálni?

tejszínes sült paradicsomos spagetti - sült fokhagymával mozarellávalTejszínes sült paradicsomos ? fokhagymás spagetti

Hozzávalók:


40 dkg spagetti

1 doboz koktélparadicsom

3 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

6 dkg cheddar sajt

friss bazsalikom



pici chili pehely

hét bors fûszer durvára darált ? vagy õrölt fekete bors

fél zöldhagyma zöldje

olívabogyó

1 zacskó mozzarella sajt

koriander levél ? ha nincs friss ? jó a szárított is

- lasagne alla bolognese fûszerkeverék: ázsiai boltba lehet kapni -

(ezeket tartalmazza a fûszerkeverék: hagyma, zöldségek, zeller, só, fehérbors, rozmaring, borsika, bazsalikom, fahéj, oregánó, fokhagyma, paprika)

Elkészítés:

A fokhagymát egy serpenyõben héjastul megpirítjuk.  Ha kész, félretesszük és két sült fokhagymát szétnyomunk, a serpenyõben felöntjük tejszínnel, és belereszeljük a cheddar sajtot, fûszerezzük ízlés szerint ? én kb. egy csipetnyit tettem bele ? sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fûszerkeverék, pici chili pehely, koriander levél ? és lassú tûzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.

tejszínes sült paradicsomos-fokhagymás  spagetti

Közben egy másik serpenyõben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, - a vágott felével lefelé kezdjük sütni ? ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.

tejszínes sült paradicsomos spagetti mozarellával sült fokhagymával

Sós vízben, és egy evõkanálnyi olajjal, kifõzzük a spagettit. Összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott oliva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.

Jó étvágyat!

Klarissza







Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s