Áfonyás-juharszirupos palacsinta
sponsored links
Palacsintázunk? :) A bejegyzés írása közben jöttem rá, hogy ma három éve kezdtem a blogot írni, úgyhogy - torta híján - szeretettel látlak benneteket egy kis áfonyás-juharszirupos palacsintára. :) A tavalyi nagy buli után idén csak így, nagyon szolidan emlékezem meg az évfordulóról. Mostanában kevés idõ jut a blogra, de ahogy látom, sokan vagyunk ezzel így. :) Köszönöm, hogy látogattok, olvastok, hogy "beszélgetünk" és hogy tanulhatunk egymástól. :) Jövõre, veletek, ugyanitt! :) A palacsinta receptje megjelent a Kifõztük Magazin júliusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
a palacsintához:
- 2 tojás
- só
- 1 kávéskanál juharszirup
- 5 dkg vaj
- 1,2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 6 g sütõpor
- 15 dkg áfonya
a sütéshez:
- kevés olaj
a tálaláshoz:
- 3-4 dkg vaj
- juharszirup
- A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal.
- A tejet és a sütõporral elvegyített lisztet felváltva, kisebb adagokban a tojásos masszához kevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjékbõl felvert kemény habot is. (Sûrû nokedlitészta állagúnak kell lennie.)
- Kis teflonserpenyõben kevés olajat hevítettem, és a szokottnál vastagabb, kb. 11 cm átmérõjû palacsintákat sütöttem a masszából úgy, hogy miután a tésztát a serpenyõbe szedtem, megszórtam áfonyaszemekkel, majd megfordítva a másik oldalát is megsütöttem.
- A palacsintákat egymásra rétegeztem (nekem ebbõl a mennyiségbõl 8 palacsintát sikerült sütnöm), közéjük és a torony tetejére is kis darabka vajat tettem.
- A juharszirupot külön kínáltam hozzá, de a desszert tetejét is meglocsolhatjuk vele.