Áfonyás fagylalt

2014-06-03

sponsored links

Igaz az idõjárás nem éppen fagyizáshoz illõ, legalábbis nálunk, június harmadikán még el lehetett viselni a tavaszi kabátot, azért ilyenre sem emlékszem, hogy történt volna még. Máskor június elején már rég túl voltunk az elsõ barnuláson, most sehol, semmi :)
De azért leírom a fagyi receptjét, mert nagyon finomra sikeredett, picit másabb, mint az eddigi receptjeim, a tejszíntõl sokkal krémesebb. A színe pedig csodaszép :)


Hozzávalók (5 személyre): 4 dl házi tej, 5 evõkanál cukor, 3 tojássárgája, 1, 5 dl habtejszín, 15 dkg áfonya.
Elkészítése: Az áfonyát megszórjuk 2 evõkanál cukorral, hozzáöntünk fél dl vizet, s összerotyogtatjuk, míg a víz elpárolog alóla. A tejhez hozzáadunk 3 evõkanál cukrot, együtt felforraljuk, levesszük a lángról. A tojássárgákat villával habosra verjük, felhígítjuk 5 ? 6 evõkanál forró tejjel, majd vékony sugárban a tejhez kavarjuk. Ekkor visszatesszük a tûzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sûrûségûre fõzzük, majd hideg vízben gyorsan kihûtjük. A habtejszínt felverjük, óvatosan hozzákeverjük a tejes alaphoz, végül hozzáadjuk az áfonyát is. Egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs idõnk kavargatni, egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s