Áfonyás chia puding

2014-06-12

sponsored links


A chia magról (azték zsálya) nagyon sok jót olvastam, de eddig még nem találkoztam vele. Nagyon gazdag természetes omega 3 zsírsavban, koleszterinmentes, rostban gazdag, kitûnõ antioxidáns forrás, magas az ásványianyag tartalma, az egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik.
Sokoldalúan felhasználható, én elsõként pudingot készítettem belõle, a kedvencembõl, kókusztejbõl (másfajta növényi tejet is használhatunk az elkészítéséhez). Tetszés szerint más gyümölccsel is fogyaszthatjuk, áfonyával együtt viszont kiemelekedõ az antioxidáns tartalma.
Nyírfacukor helyett mézet, vagy más természetes édesítõszert is használhatunk.
Nagyon-nagyon-nagyon finom, laktató, és diétás. És a gyermekeknek is ízlik :)

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 4 evõkanál chia mag
  • 4 evõkanál áfonya
  • 1,5 evõkanál nyírfacukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítése:

  • A kókusztejet alaposan összekavarjuk, hogy szép egynemû legyen.
  • Hozzáadjuk a chia magot, ízesítjük cukorral és vaníliával, majd négy desszertes pohárba adagoljuk.
  • 1-2 órára hûtõszekrénybe helyezzük, ezalatt a mag megduzzad, és az egész zselés állagú lesz.
  • A tetejét megszórjuk áfonyával (vagy más gyümölccsel), és máris fogyaszthatjuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/06/afonya...

sponsored links

Keres?s