Áfonyalekvárral sült almás csirkecomb

2014-01-09

sponsored links

Az úgy indult, hogy Z talált egy ígéretes receptet, melyen azért egy kicsit alakítottam.



Hozzávalók: 6 db filézett csirke felsõcomb, 2 fej vöröshagyma, 1 nagy vagy két kisebb alma, 2 db 125g-os camembert, áfonyalekvár, só, bors, szalonna, 2-3 szárzeller

A csirkecombfiléket sóztam, borsoztam - pihenni küldtem a hûtõbe. 



Szalonnaszeletet felkockáztam, zsírját kiolvasztottam, melyen a fûszeres combokat megsütöttem majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát is megpirítottam.


A vékony szeletekre vágott alma mindkét oldalát a zsíron megpirítottam. Sütõpapírral bélelt tepsibe fektettem a sült hagymakarikákat, erre sorakoztattam a befûszerezett, megsült csirkecombokat; a szárzeller darabokat közéjük szórtam.


A combokat befedtem a sült almával, majd erre rétegeztem a vékony szeletekre vágott camembert sajtokat.


Elõmelegített sütõbe toltam majd addig sütöttem, míg a sajt szépen meg nem olvadt.


Ekkor lekentem 3 kanál áfonyalekvárral, majd még így is sütöttem néhány percig.


Petrezselymes rizzsel tálaltam.


Legközelebb a sajtot vastagabbra vágom és az áfonyalekvárt külön kínálom hozzá.

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/01/afo...

sponsored links

Keres?s