Áfonyakrémes mákos tekercs - paleo

2014-08-10

sponsored links






Még mindig áfonya :) Igazság szerint nem ezt terveztem készíteni hétvégére, valami extrát szerettem volna, de mire nekiálltam volna szombat délután, már fáradt voltam és leegyszerûsítettem a dolgokat. Egyszerû mákos piskóta, egyszerû fõzés nélküli krémmel, de nagyon finom lett így is.

Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
3 ek. erythritol
8 dkg darált mák
1 ek. nyílgyökérpor
1 ek. kókuszvaj (olvasztott)

A krémhez:
15 dkg áfonya
1 tk. citromlé
20 dkg totukrém (paleo túrókrém)
1,5 dl kókuszkrém (jól behûtve)
kb. 8 dkg erythritol (ízlés szerint )

A bevonáshoz : (opcionális)
8 dkg étcsoki (tej, szója és cukormentes, én Palamilt használok általában)
2 ek. kókuszvaj
3 ek. kókusztej

A piskótát mindig így készítem, nekem ez vált be, de mindenki úgy készítheti a piskótát, ahogy neki bevált :) Az egész tojásokat az édesítõszerrel felvertem. A mixer legmagasabb fokozatán, ez legalább 10-12 percig tart, amíg a térfogata a többszörösére  nõ és jó sûrû krém lesz belõle. Az erytritolt pedig mikor megveszem le szoktam darálni egy üres vaníliarúddal, így vaníliás porcukrom lesz tulajdonképpen, ezt használom. A darált mákot elvegyítettem a nyílgyökérporral, beleforgattam a tojáshabba. A kókuszvajat pedig az edény oldaláról belecsurgattam és szintén lazán összeforgattam. 180 fokos elõmelegített sütõben, sütõpapíros tepsin  kb. 18 perc alatt megsült. Amikor kész lett, egy új sütõpapírra borítottam, óvatosan lehúztam róla a sütöpapírt, amin sült és szorosan feltekertem, így hagytam kihûlni. Az áfonyából 5 dekányit pürésítettem, majd szitán átpaszíroztam, ettõl lesz szép színe a krémnek. Az erdei áfonyában különben sokkal több a színanyag, ha egy termesztett áfonya szemet ketté vágok, annak zöld a belseje, az erdeinek lila. A behûtött kókuszkrémet felvertem az édesítõvel, majd hozzákevertem a totukrémet is. Pár evõkanállal félretettem a díszítéshez. Az áfonyapürét elkveretem a citromlével és ezt is a totus krémhez kevertem, végül az egész áfonyaszemeket is hozzáadtam. Az édesítõt ízlés szerint lehet adagolni, ki milyen édesen szereti a krémet. A krémet rákentem a mákos piskótára és feltekertem újra, majd egy rácsra fektettem. A csokit felolvasztottam vízgõz felett, majd hozzáadtam a kókusztejet és a kókuszvajat, habverõvel simára kevertem, ha túl sûrû lenne, lehet hozzá még tejet adni. Amikor langyosra hûlt, kanállal a tekercsre csurgattam, hogy mindenhol bevonja. Hûtõbe tettem dermedni, majd a maradék totus krémmel és áfonya szemekkel díszítettem. Nekünk nagyon ízlett, mert a mákot és az áfonyát is nagyon szeretjük, ti is próbáljátok ki. A csokimáz el is hagyható a tetejérõl, anélkül is nagyon finom.






Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s