Zöldséges kari bulgurral

2017-08-22

sponsored links

Tulajdonképp a kari-ban sok minden lehet. Én is azt tettem bele, ami épp volt otthon tegnap.
Így került bele padlizsán, kelbimbó, sárgarépa, spenót, füstölt tofu, csicseri borsó és paradicsom is.
Az elkészítése a következõként történt: elõször is felkockáztam a padlizsánt és a tofut, majd mindkettõt külön kisütöttem olívaolajban. Aztán megtisztítottam a többi zöldséget is, és felaprítottam. A spenót leveleket csak megmostam. A csicseriborsó konzerv volt, így azzal sem volt semmi dolgom.
Elõször egy serpenyõbe szórtam mustármagot, koriandert és római köményt, ezt szárazon megpirítottam, és utána mozsárban összetörtem. Olaj került az edénybe, mehetett bele a felkockázott hagyma, fokhagyma, és kis idõ múlva az aprított paradicsom is. Felöntöttem vízzel, beleszórtam a sárgarépát, kelbimbót, fûszereztem az összetört megpirított magokkal, ezen kívül kurkumával, garam massalával és sóval. Aki csípõsen szereti nyugodtan szórjon bele szárított vagy friss chilit is. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzátettem a spenótot, a csicseriborsót az elõsütött padlizsán és tofu kockákat majd összeforraltam az egészet. Köretként leforrázott bulgurt adtam mellé.

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/08/zol...

sponsored links

Keres?s