Zöldségkrémleves pirított zsemlekockával

2014-07-05

sponsored links

A krémleveseket sokan kedveljük, mert üde színfoltjai a leveses palettának. Állaga selmyesen lágy, intenzív íze miatt, nálunk sokszor elõfordul. Elsõre az íze emlékeztetett arra az idõszakra, amikor a gyerekeim még picik voltak, és az ételeket pépesíteni kellett nekik. Mennyire szerettem akkor is. A piacon vásárolt friss borsó és az új zöldségek adták az alapját a mai levesnek.

Hozzávalók: 2 sárgarépa,1 fehérrépa, 1 kg zöldborsó, vaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, tejszín, 1-2 zsemle kockázva

A zöldségeket megtiszítom, majd tetszés szerint aprítom. Kevés vajon dinsztelem, közben pedig fûszerezem. Felöntöm forró vízzel és lassû tûzön a zöldség puhulásáig fõzöm. Tulajdonképpen egy zöldésglevest fõzök. Ha elkészült már csak pürésíteni kell. Visszateszem a tûzre és jó inõségû tejszínnel sûrítem. Eközben elkészítem a zsemlekockákat. Ehhez a zsemlét kockázom, majd serpenyõben, nagyon kevés zsiradékon megpirítom.
Már csak tálalni kell.


Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/07/z...

sponsored links

Keres?s