Zöldséges tészta különlegesen

2014-06-07

sponsored links

A cím azért nem fedi teljesen a valóságot. Ebben a gyors ebédben azért van egy kis hús, egy kis füstölt szalonnát dobtam bele, majd némi csirkemellet. Mégsem dominálnak az ételben, a különleges fûszerek és a roppanósra hagyott zöldségek teszik igazán kellemessé.

Mióta ismét dolgozni kezdtem, a gyorsaság egyre nagyobb szerepet kap nálam a fõzésben. Még mindig imádom a pepecselõs, sok összetevõs ételeket, de ezeket a szabadidõm rövidsége miatt egyelõre hanyagolnom kell. Ez a fogás is tökéletes, ha fél óra alatt szeretnénk valamit az asztalra tenni, de már unjuk a paprikás krumplit? Persze, az se rossz :)


Gyors ebéd ázsiai módra

DSC_6232s

Hozzávalók 4 fõre:

25 dkg chow mein tészta

15 dkg gomba

1 közepes répa

10 dkg füstölt szalonna

25 dkg csirkemell

1 nagy lilahagyma

3 ek indonéz szójaszósz

Só, bors



A tésztát egy tálba tesszük, forró vízzel felöntjük, legalább 4 percig állni hagyjuk, majd leszûrjük.

A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyõben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöket félretesszük.

Közben a répát nagyon vékonyra szeljük, a csirkemellet 1×5 cm-es csíkokra, a lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

A zsírba dobjuk a lilahagymát, mikor kicsit megfonnyadt, mehet hozzá a hús, répa és gomba. Közepes lángra vesszük, enyhén sózzuk, nagyon borsozzuk. 5 perc után, mikor a hús kifehéredett, a zöldségek pedig már nem nyersek, hozzáöntjük a szójaszószt, összekeverjük, felforraljuk. A serpenyõbe öntjük a tésztát, alaposan összeforgatjuk a raguval. Azonnal tálaljuk.


Hasonló bejegyzések:




O
Könnyû zöldséges


DSC_1121s
Gyors, zöldséges egytálak


O
Zöldségek színesen


DSC_3272s
Hétköznapi tészta




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s