Zöldséges-rizses hús

2014-05-16

sponsored links

Mivel mi kevés rizset eszünk, ezért az egytálételeinkben inkább a zöldségek dominálnak, ami sokkal gazdagabbá & könnyebben emészthetõvé teszi az ételeket! ;)

A recept:rizses hus.jpg

  • 1 ek mangalica zsír
  • hagyma - apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • 2 dl barnarizs
  • 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica, pritaminpaprika)
  • 25 dkg (fagyasztott) brokkoli
  • 1/2 sütõtök - felkockázva

  Fûszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek petrezselyem
  • 1-1 kk , õrölt gyömbér, õrölt mustármagzsálya
  • 1/2 kk borsszerecsendió, chili, bazsalikom, rozmaring, kakukkfû, majoranna, õrölt kömény

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfûszerezzük, hozzáadjuk a rizset, majd felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 15 percig fõzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vízzel, és további 15-20 perc alatt az egészet puhára fõzzük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/16/zoldseg...

sponsored links

Keres?s