Zöldséges rizses egytálétel kolbásszal

2014-07-23

sponsored links

Mostanában rengetek húst ettünk, így valami könnyedebb, zöldségesebb fogásra fájt a fogunk. Noha ebbe az egytálételbe is került pár karika kolbász, mégsem fogott el minket a ?jaj ne, már megint husit kell enni? érzés. Ezt az ízletes fogást tehát bátran ajánljuk mindenkinek, legyen az illetõ húsimádó, vagy épp zöldségevõ. Remek íze mellett pedig további nagy elõnye, hogy gyorsan elkészíthetõ, olcsó, és igazán laktató!

DSCN4718.JPG

Hozzávalók:

-40 dkg rizs

-2 db kápia paprika

-1 nagy fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-4-5 db paradicsom

-30 dkg kolbász

-20 dkg zöldborsó

-6 dl húsleves alaplé (ennek hiányában megteszi a húsleveskockával felforralt víz is)

DSCN4706.JPG

A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát törjük át. A kápia paprikát csíkozzuk fel, a kolbászt pedig tetszés szerint daraboljuk.

Kevés olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, majd dobjuk rá a paprikacsíkokat. Egy kis dinsztelés után következhet a rizs, melyet pirítsunk meg. Öntsük fel a 6 dl forró alaplével, adjuk a készülõ ételhez a felcikkezett paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, valamint az áttört fokhagymával. Mérsékeljük kissé a lángot, fedjük le, és idõnként megkeverve fõzzük kb. 5 percig. Szórjuk a feldarabolt kolbászt, illetve a zöldborsót is a lábosba, és a rizs puhulásáig pároljuk az egytálételt. Ha száraznak találjuk, akkor adjunk még hozzá egy kis húsleves alaplét. Ha szükségét érezzük, fûszerezzünk utána, és már készen is vagyunk!

DSCN4733.JPG

Tálaljuk forrón, esetleg reszelt sajttal megszórva!

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/07/23/zoldseges...

sponsored links

Keres?s