Zöldséges palacsinta

2014-02-24

sponsored links

Zöldséges palacsinta Csak össze kell hajtani és mehet a sütõbe. Nagyon egyszerû, sõt még annál is egyszerûbb vacsora!
Az úgy volt, hogy a fiam hazajött Karácsonyra Norvégiából. Hozott magával kész, mirelit palacsintát, amihez aztán nem nyúlt, mert ugye az édesanya nem üres hûtõvel, és kopár asztallal várja a fiát! Nem volt alkalma elkészíteni.
Én meg elõvettem, és ezt készítettem belõle!

Wokban sült zöldség: megolajozom a wokot, beledobom a magokat: koriander, római és normál köményt, most szárított csilipaprikát nem tettem bele, mert mindig meg akar fullasztani, azt szabadban szoktam elkövetni. Ezután fajtánként megpirítom a felhevített edényben a zöldségeket: hagymát, zöldhagymát és pórét.  Majd a kelkáposzta csíkok jönnek. Ezután a sárgarépa, zeller, és karalábé meg fehérrépa együtt. Mindegyik fajtát, ha megpirult, kiszedem egy "gyûjtõedénybe". Végül ebben sózom, teszek hozzá õrölt borsot, kakukkfüvet, meg amit gondolok. Összekeverem.

A palacsintákat megolajozott tepsire fektettem, rákanalaztam a wokban sült zöldséget, kapott gey kevéske csiliszószt, összehajtottam, ment rá jó adag reszelt sajt, és be a sütõbe. Amikor a sajt ráolvadt, és egy picikét megpirult, kivettem, tálaltam.  Csípõs és édes csatnival ettük. Isteni volt!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s