Zöldséges-olajbogyós ragu

2014-01-09

sponsored links

Szilveszterkor kicsit túlméreteztem az olajbogyó vásárlás mennyiségét, óriási dobozzal vettem belõle, hogy legyen :) . Utólag persze, mindig tudom, hogy nem kicsit túllõttem a célon. Így ennek következtében próbálom ételekben felhasználni, ami amúgy nem egy rossz ötlet, fõként annak aki szereti az olajbogyót.

Zöldséges-olajbogyós ragu

Hozzávalók: 40 dkg borjúhús, 2 dl fehérbor, 2 szál sárgarépa, 1 marék zöldborsó, 1 nagyobb fej hagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 20 db fekete olajbogyó, 2 evõkanál kapribogyó, 3 babérlevél, kevés olívaolaj, só, bors, 1 evõkanál kukoricakeményítõ.

Elkészítése: A kockára vágott borjúhúst néhány perc alatt kevés olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort.  A sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket a húshoz adjuk, beletesszük a babérlevelet és fedõ alatt pároljuk. Ha kell vizet öntünk alá. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor puha a hús, belekavarjuk a paradicsomot és a felvágott olajbogyót valamint a kapribogyót.   Vízben feloldjuk a kukorica keményítõt és ráöntjük a húsos-zöldséges ragura, a babérlevelet kivesszük az ételbõl.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/01/09/zoldse...

sponsored links

Keres?s