Zöldséges burgonyagombóc leves

2014-01-14

sponsored links


A leves nálunk nagy kedvenc, ezért most elkezdtem bõvíteni a repertoárt, na nem mintha ebben a hûvös idõben rossz idõzítés lenne ;)

Hozzávalók:

1 fej hagyma
2 közepes szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fehér paprika
1 paradicsom
petrezselyem
olaj
bors
ételízesítõ
fûszerpaprika
víz
a gombóchoz:
kb. 30 dkg burgonya
8-9 dkg liszt
1 tojás

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, kockázzuk, sós vízben puhára fõzzük, félretesszük de még nem szûrjük le.
A hagymát felvágjuk, a zöldségeket kockázzuk.
A hagymát egy lábasban megpirítjuk kevés olajon, majd a sárgarépát és a fehérrépát is hozzáadva összepirítjuk pár perc alatt.
Félrehúzzuk a tûzrõl, szórunk bele piros paprikát és rászûrjük a borgúnya fõzõ vízét, és forró vízzel kiegészítjük a mennyiséget. Beletesszük a kockázott fehér paprikát és a paradicsomot, sózzuk, fûszerezzük, ill. a petrezselymet is hozzáadjuk.
A burgonyát még forrón összetörjük és hûlni hagyjuk.
Beleütjük a tojást, a lisztet és összegyúrjuk.
Mikor a leves már majdnem elkészült, vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretû gombócokat formázunk és a leveshez adjuk.
Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még fõzzük pár percet, majd elzárjuk és fedõ alatt pihentetjük egy keveset.
Forrón tálaljuk! Tejföllel ízesíthetjük. :)


Folytats a blogon ... szanikonyhaja.blogspot.com/2014/01/zo...

sponsored links

Keres?s