Zöldfûszeres fasirt

2014-06-10

sponsored links






Hozzávalók: 1 kg sertés lapocka, 2 zsemle, 2 dl tej, 3 tojás, 1 fej fokhagyma, 2 szál zöldhagyma, 2 ág rozmaring, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélõhagyma, só, bors, fûszerpaprika. 



Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat. A sertéslapockát ledaráljuk.
2. A hagymákat megpucoljuk, a zöldfûszereket megmossuk és az összeset apróra vágjuk.
3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kiszorítjuk. A tojásokat megtörjük és felverjük.
4. A darált húshoz hozzáadjuk a kiszorított zsemlét, a tojást, a zöldfûszereket és sóval, borssal meg fûszerpaprikával ízesítjük.
5. A masszát jól összedolgozzuk.
6. Olajos kézzel diónyi fasírtokat formázunk és megszórjuk szezámmaggal.
7. Forró olajban aranybarnára sütjük, majd kivesszük és papírtörlõre tesszük, hogy a fölösleges olajat felszívja.
8. Salátával bélelt tálcákon tálaljuk. 

Megjelent az Ünnepi menük-lépésrõl-lépésre könyvben. 

 

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/06/zo...

sponsored links

Keres?s