Zöldfûszeres bébicsirke és szerecsendió virággal ízesített édesburgonya püré, gomba, saláta

2014-02-28

sponsored links



Múlt héten találkoztam egy nagyon kedves blogger barátnõmmel, Travellinával, aki a legutóbbi utazásáról hozott nekem néhány finom fûszert! Imádom érte :)

Rögtön ki is kellett próbálnom, járt az agyam, hogy mire használjam õket. Fõleg a szerecsendió virág izgatott, így ahhoz kerestem valamit, amit összesüthetnék vele. Az íze nagyon hasonlít a szerecsendióhoz, de egy kicsit intenzívebb.

Volt itthon egy kevés édesburgonyám, gondoltam az enyhén édes ízzel jól fog passzolni a karakteres jellegû szerecsendió virág íz. Így lett. Adott egy kis aromát a sütés során az édesburgonyának, amit utána össze is turmixoltam vele, így még karakteresebb lett az íze, de egyáltalán nem zavaró. Hozzá bébi csirkét sütöttem friss fûszernövényekkel fûszerezve.

Kell ennél jobb?



Hozzávalók: 

  • 2 bébi csirke
  • 10 zsálya levél
  • 2 ág rozmaring
  • 5-6 friss babérlevél
  • só, bors
  • 1 fej lila hagyma
  • 0,5 kg édesburgonya
  • 3-4 szerecsendió virág
  • olívaolaj
  • gomba (én ázsiai kis méretû gombákat használtam)
  • saláta
  • balzsamecet, olaj


Elkészítése: 
1. A sütõt elõmelegítjük 190 fokra.
2. A csirkét megtisztítjuk, megsózzuk, a lábai mellé és a hasába bepakoljuk a fûszernövényeket, majd egy nagyobb tepsibe tesszük.
3. A lilahagymát megpucoljuk, felkarikázzuk a csirke mellé helyezzük.
4. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és ezt is a csirke mellé helyezzük, a hagymákra.
5. Rászórjuk a szerecsendió virágot, picit megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és lefedjük alufóliával.
6. A lefedett tepsit berakjuk a sütõbe és 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 20 percig sütjük, hogy a csirke bõre szép piros legyen.
7. A gombát megsütjük serpenyõben, enyhén megsózzuk.
8. Kivesszük az édesburgonyát, a hagymát és a szerecsendió virágokat a tepsibõl és turmixban az egészet pépesítjük. Thermomixben 8-as fokozaton 30 mp volt.

Tálalásnál az édesburgonya krémre helyezzük a gombákat, mellé a csirkét és friss salátát is adunk hozzá, amit enyhén meglocsolunk balzsamecetes olajjal.




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s