Zöldfûszeres burgonyakrémleves
sponsored links
Íme egy könnyû nyári leves, melynek hozzávalói valószínûleg minden konyhában megtalálhatóak. Két hétre elõre kitaláltam nagyjából minden napra az ebédet még augusztus elején, ez az egyik közülük. :) A recept eredetileg újkrumplit ír, de szerintem bármikor el lehet készíteni másik krumpliból is ezt a levest.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
60 dkg krumpli (újkrumpli),
1 hagyma,
5 dkg bacon,
2 dl fõzõtejszín,
5 dkg reszelt sajt,
2 cikk fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
majoránna,
olaj,
só,
bors.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel, Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fûszerezzük, 20-30 perc alatt megfõzzük.
Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besûrítjük vele a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöldfûszerekkel. A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított baconnel tálaljuk. Pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is kínálhatunk mellé.
Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besûrítjük vele a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöldfûszerekkel. A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított baconnel tálaljuk. Pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is kínálhatunk mellé.
Mi pirított kiflikarikákkal és baconnel ettük, igazán finom volt. :)