Zöldfûszeres burgonyakrémleves

2014-08-15

sponsored links

Íme egy könnyû nyári leves, melynek hozzávalói valószínûleg minden konyhában megtalálhatóak. Két hétre elõre kitaláltam nagyjából minden napra az ebédet még augusztus elején, ez az egyik közülük. :) A recept eredetileg újkrumplit ír, de szerintem bármikor el lehet készíteni másik krumpliból is ezt a levest.


Hozzávalók:
60 dkg krumpli (újkrumpli),
1 hagyma,
5 dkg bacon,
2 dl fõzõtejszín,
5 dkg reszelt sajt,
2 cikk fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
majoránna,
olaj,
só,
bors.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel, Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fûszerezzük, 20-30 perc alatt megfõzzük.
Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besûrítjük vele a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöldfûszerekkel. A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított baconnel tálaljuk. Pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is kínálhatunk mellé. 


Mi pirított kiflikarikákkal és baconnel ettük, igazán finom volt. :)

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/08/zoldfu...

sponsored links

Keres?s