Zöldborsós túrótorta

2014-06-30

sponsored links

Kicsit sok túróm gyûlt össze egy alkalommal, kezdeni kellett valamit velük. Hát ezt kezdtem. Langyosan és hidegen is isteni volt, vacsorára és reggelire ettük, bátran ajánlom kipróbálásra.


Zöldborsós túrótorta

Hozzávalók 26 cm-es formához: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg füstölt tehéntúró, 25 dkg juhtúró, 2-3 evõkanál tejföl, 25 dkg friss zöldborsó, 1 hagyma + 1 szál újhagyma, 7 tojás, 2-3 evõkanál liszt, só, bors, olaj, 2 dkg vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítése: A kétféle hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a zöldborsót, és kevés vizet öntve alá, enyhén megsózva néhány perc alatt puhára pároljuk. Ezalatt a túróféléket tálba tesszük, villával jól összetörjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt meg a tojásokat, és fakanállal vagy habverõvel dolgozzuk alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, vigyázva, mert a füstölt túró meg a juhtúró is sós. Végül belekeverjük a lisztet meg a hagymás borsót, és vajjal kikent, morzsával megszórt pitesütõ formába simítjuk. 180 fokra elõmelegített sütõben 25-30 percig sütjük, vagy addig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és a közepe is kocsonyássá nem válik.

Tipp: Bármilyen zöld fûszerrel is ízesíthetjük.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/06/z...

sponsored links

Keres?s