Zöldborsó krémleves parmezánsajttal

2014-06-11

sponsored links

Én kánikula idején gyümölcslevest ennék gyümölcslevessel, annak akár egyetlen változatát, a meleg étel csak ritkán vonz a forróságban. Ezzel talán nem is vagyok egyedül, de biztos sokan esznek szívesen mást is, mint hideg leveseket. Sõt, jó néhányan nem is szeretik a gyümölcslevest. Utóbbiaknak ajánlanám ezt az egyszerû és finom levest. 


Andrásom kedvencei közé tartozik a zöldborsó, ezt a levest is õ nézte ki. Anyukám zsenge borsóból ajánlotta, hogy levest készít, erre a változatra esett a választás. 
Következzen is a recept, mert bár a leves jó ízû, nem különösebben fotogén, így nem is tudtam jó képeket készíteni.

Hozzávalók:
2 közepes fej hagyma,
2 evõkanál olívaolaj,
50 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl fõzõtejszín,
1 csokor petrezselyem,
só,
frissen õrölt bors,
10 dkg parmezán


A hagymát finomra vágjuk, és a tûzhelyre tett lábosba öntjük az olívaolajat. Alágyújtunk, és megfonnyasztjuk a hagymát, míg üvegessé válik. Hozzáadjuk a borsót, felengedjük 3 dl vízzel, majd 15-20 percen keresztül fõzzük, míg a borsó megpuhul. A fokhagymát belereszeljük, hozzáöntjük a tejszínt, és ollóval belevagdossuk a megmosott, majd papírtörlõvel leszárított petrezselymet.
Lehúzzuk a lángról, botmixerrel leturmixoljuk, majd fõzzük még 5 percig. Ekkor sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levest tányérokba merjük és parmezánforgácsokat vagdosunk rá a zöldséghámozóval.


Jól illik az édeskés borsóhoz a kesernyés parmezán. Érdemes megkóstolni!













Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/06/zoldbo...

sponsored links

Keres?s