Zöldbabos raguleves

2014-08-18

sponsored links

Itt a zöldbab szezon.  Most levest készítettem. 

Hozzávalók:


50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
4 szál közepes sárgarépa
1 szál közepes fehérrépa
2 db nagyobb burgonya
? nagyobb zeller
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 litervíz
1 ek. köménymag
2 tk. õrölt pirospaprika 
1 kisebb csokor kapor
--

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majy 2 ek. víz és ugyanennyi olaj keverékén megpároljuk.  Majd levesporral és sóval,  köménnyel ízesített vízzel (amennyi ellepi) felengedjük és ebbe tesszük a 2 cm-es darabokra felvágott zöldbabot, valamint a többi, hasonló méretûre vágott zöldséget.  Amikor minden zöldség már majdnem megpuhult, felengedjük még kb. 1 liter vízzel, és a maradék olajjal meglocsoljuk, pirospaprikával színezzük és az apróra vágott kaprot is belekeverjük. Amikor újra felforr a leves, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a tarhonyát, és a tésztabetét megpuhulásáig, kb. 5-10 percig fõzzük. Tartalmas, és nagyon finom leves.


Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2014/08/zo...

sponsored links

Keres?s