Zöldbabos csirkeragu
sponsored links
Ha nagyon leegyszerûsítem, olyan, mint egy csirkepaprikás zöldbabbal :-)
Isteni finom...
Zöldbabos csirkeragu
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók:
- 5-10 dkg húsos kolozsvári szalonna/füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 csirke "vastag" húsa: combjai, melle, szárnyai - illetve bármilyen nekünk tetszõ hús
- 40 dkg friss zöldbab (vagy fagyasztott természetesen)
- 2 paradicsom
- 1 nagyobb paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. étkezési keményítõ
- 3 dl zsíros tejföl
- fûszerpaprika
- só és bors
- ha szeretjük: friss kapor
A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt benne hagyjuk, s a zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Tûzrõl levéve elkeverjük benne a fûszerpaprikát, rádobjuk a húsdarabokat, majd tûzre visszatéve átkeverjük.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, felengedjük kevés vízzel - gyakorlatilag pörköltet készítünk! Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Lassú tûzön majdnem puhára fõzzük, ekkor adjuk hozzá a tisztított zöldbabot, mellyel teljesen készre fõzzük.
A keményítõt elkeverjük hideg vízzel, majd a tejföllel, végül néhány kanál forró pörköltszafttal - hõkiegyenlítést végzünk, s csak eztán csurgatjuk a zöldbabos húshoz.
Néhány perc alatt kiforraljuk, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljunk az ízeken.
Aki kaprot is tenne bele, elég a fõzés végén, hogy friss aromája el ne illanjon!
Tetszés szerinti körettel, további tejföl kíséretében tálaljuk.