Zöldbabos csirkeragu

2014-08-18

sponsored links



Ha nagyon leegyszerûsítem, olyan, mint egy csirkepaprikás zöldbabbal :-)

Isteni finom...




Zöldbabos csirkeragu

Elkészítési idõ: 90 perc


Hozzávalók:


  • 5-10 dkg húsos kolozsvári szalonna/füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csirke "vastag" húsa: combjai, melle, szárnyai - illetve bármilyen nekünk tetszõ hús
  • 40 dkg friss zöldbab (vagy fagyasztott természetesen)
  • 2 paradicsom
  • 1 nagyobb paprika
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. étkezési keményítõ
  • 3 dl zsíros tejföl
  • fûszerpaprika
  • só és bors
  • ha szeretjük: friss kapor



A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt benne hagyjuk, s a zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Tûzrõl levéve elkeverjük benne a fûszerpaprikát, rádobjuk a húsdarabokat, majd tûzre visszatéve átkeverjük.

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, felengedjük kevés vízzel - gyakorlatilag pörköltet készítünk! Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.

Lassú tûzön majdnem puhára fõzzük, ekkor adjuk hozzá a tisztított zöldbabot, mellyel teljesen készre fõzzük.

A keményítõt elkeverjük hideg vízzel, majd a tejföllel, végül néhány kanál forró pörköltszafttal - hõkiegyenlítést végzünk, s csak eztán csurgatjuk a zöldbabos húshoz.

Néhány perc alatt kiforraljuk, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljunk az ízeken.

Aki kaprot is tenne bele, elég a fõzés végén, hogy friss aromája el ne illanjon!

Tetszés szerinti körettel, további tejföl kíséretében tálaljuk.




Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/08/zoldbabos-csi...

sponsored links

Keres?s