Zöldbabos aprópecsenye rizzsel, töpörtyûvel

2014-06-30

sponsored links

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb,
30 dkg zöldbab,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
só,
bors,
delikát,
1 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kivesszük egy tányérra, majd a zsiradékra tesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tûzhelyrõl az edényt és a hagymához keverjük a pirospaprikát. Rátesszük a csíkokra vágott húst, a zöldbabot, a fokhagymát, átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés delikátot szórunk rá és fedõ alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, kevés vizet lehet alá önteni.) Ha elkészült, akkor a lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáöntjük zöldbabhoz és összeforraljuk.
Tálalás elõtt a pörcökkel megszórjuk.


Köretnek adhatunk hozzá galuskát, tepsiben sült burgonyát, rizst.

1 adag szénhidráttartalma köret nélkül 9 gramm

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s