Zöldbabfõzelék

2014-07-23

sponsored links






...hiába no... vannak olyan ételek, amiket csak a saját kedvemért készítek. Ilyen például a zöldbabfõzelék is. Én nagyon szeretem. :) Ilyenkor dupla adagot szoktam -ebbõl is- fõzni és szépen vándorol a mélyhûtõbe. ...már ha kibírja addig, mert van, hogy napokig képes vagyok ezt enni. :D






Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg zöldbab (tisztítva)
3 ek. olívaolaj
2 ek. sima liszt
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 ek. cukor
1 ek. ecet (10 %-os)


  1. A babot ~3 cm-es darabokra vágjuk, és annyi -enyhén sós- vízben, ami épp ellepi puhára fõzzük.
  2. Egy lábosban olajból, lisztbõl világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a finomra vágott petrezselyem felét, majd felengedjük a bab fõzõvizével. Csomómentesre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a babot és egy-két perc alatt összefõzzük. Ízesítjük cukorral, ecettel, sóval, ha kell, adunk még hozzá a fõzõvízbõl és egyet forralunk rajta. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.








Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s