Zöld saláta

2014-04-30

sponsored links

Amit most hozok az szó szerint egy zöld saláta, hiszen a hozzávalói mind - mind zöld színûek. A lényeg nem is ennek a salátának a bonyolultságában van, hanem azért mutatom meg nektek, mert a benne lévõ saláták mind házi termesztésûek. Az üvegházba vetettem 2 - 2 sor rukkolát és madársalátát, ami most javában szüretelhetõ. A sajtot is most frissen hozta a juhász, a legelõre kiadott juhok után.


Hozzávalók (2 személy részére): 2 marék fejes saláta, 1 marék spenót, 1 marék rukkola, 1 marék madársaláta, 4 kis fehér jégcsap retek, 3 - 4 szál friss kapor, 5 - 8 dkg juhsajt, 2 szelet füstölt lazac, só, olívaolaj, 1 szelet pirított kenyér.
Elkészítése: a salátákat megmossuk, leszárítjuk, tetszõlegesen elhelyezzük egy tányéron. A lazacot kis csíkokra, a sajtot és a pirított kenyeret kockákra, a retket karikára vágjuk, rászórjuk a salátákra. Megsózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, rátépkedjük a friss kaprot.

Édesanyáméknál a kertben, üvegházban kísérletezgetek anyum segítségével különbözõ, számunkra újdonság növényekkel, mint a rukkola, madársaláta, articsóka, lila krumpli. Kinnt a mezõn, a veteményesben édesanyám vetett nekem gömbcukkinit s ha igaz lesz, akkor pagodakarfiolunk is lesz az õszön. Vettem egy lila kála hagymát is, mert nagyon megtetszett a képen, aztán kíváncsi vagyok, mi lesz belõle.

Rukkola- és madársaláta.

Articsóka palánta.

Lila krumpli.

Levélpetrezselyem és bazsalikom.

Lila kála.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s