Zöld jégkrém ? spenótos, almás
sponsored links
Elképesztõen finom Nem is gondoltam volna, hogy ennyire A napokban láttam az ötletet egy amerikai oldalon. Nem követtem semmiféle ott látott receptet szolgalelkûen, hanem ötleteltem – rákattantam a gondolatra.
Ez egy módszer pl. arra, hogy a gyerekkel megszerettessük a spenótot, mert egészen más az ízvilága, mint a hagyományos fõzeléknek, melyet mellesleg én világéletemben imádtam
Ez a jégkrém “super food”, mert nyers étel, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag és üdítõ, és nem utolsósorban még a kalóriaértéke is alacsony.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Dobj turmixgépbe vagy 5 dkg hántolt mandulát, vagy 5 dkg kesudiót, vagy 1 dl kókusztejet/kókusztejszínt
- Öntsd föl további vízzel úgy, hogy összesen 5 dl legyen a folyadék
- Turmixold össze a fentieket, majd fokozatosan add a léhez az alaposan megmosott 25 dkg-nyi spenótleveleket
- Kb. 10 dekás almát hámozz meg és aprítsd a spenótos turmixhoz
- Tegyél a lébe ízlés szerint édesítést – Xukor0 steviát ajánlok egy evõkanállal és önts még hozzá vanília aromát, vagy szórj hozzá vanília port
- Csavarj a léhez fél citrom levét
- A turmixolt jégkrém alapot töltsd tartókba és fagyaszd ki