Zöld fûszeres sült csirke zsenge zöldségekkel

2014-06-14

sponsored links

Ez a recept is igen egyszerû, ám annál egészségesebb és szemet gyönyörködtetõbb, hiszen csakis a saját udvarunkon , veteményesünkben nevelt/termesztett hozzávalókból készült. Ne kérdezzétek meg, hogy miért van rajta a zöldségek szára is, így találtam esztétikusabbnak :)


Hozzávalók (2 - 3 személy részére): 1 fiatal házi csirke alsó és felsõ combjai, szárnyai, mellehúsa, zúzája, mája, 2 kisebb hagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, pár szál zellerlevél, só, bors, kevés olaj. A körethez:10 - 15 zsenge sárgarépa, 1 - 2 zsenge petrezselyem, 2 közepes újkrumpli, 2 zsenge cékla, kb 10 dkg vaj, só, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a hozzávalókat: a megmosott csirkehúst, a zöld fûszereket, a megtisztított hagymát.
  2. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk.
  3. A kifehéredett csirkehúshoz hozzáadjuk a finomra aprított zöld fûszereket, a négybe vágott hagymát, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk, majd zsírjára sütve kissé megpirítjuk.
  4. Elõkészítjük a köret hozzávalóit: a megmosott sárgarépát, a petrezselymet, a krumplit, a céklát, a vajat. Ha a zöldségek teljesen zsengék és frissek, akkor nem szükséges hmozni, csupán a krumpli héját kaparjuk le, vágjuk kettõbe.
  5. Egy tepsit kibélelünk egy nagyobb darab sütõpapírral, a vajjal kissé megkenjük a papírt, ráhelyezzük a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
  6. A zöldségeket a sütõpapírba burkoljuk, összehajtogatjuk, szükség esetén össze is csíptethetjük, hogy a gõzükben készüljenek el a zöldségek, elõmelegített sütõben fél óra alatt puhára pároljuk.
  7. Amikor a zöldségek megpuhultak a sütõpapírt kibontjuk, és grill fokozaton kissé megpirítjuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s