Zöld fûszeres csirkecomb nyárson, snidlinges burgonyasalátával
sponsored links
Nyáron érdemes kihasználni hétvégén az alkalmakat a grillezéshez, bográcsozáshoz, szalonnasütéshez, mert bizony ezeket télen nehéz pótolni. Mi imádunk a szabadban sütkérezni, bár az idén nem sokszor volt rá lehetõség, mert hétvégén mindig akadt valami teendõnk vagy programunk. A hátlévõ idõben igyekszünk bepótolni. :)
Receptem megjelent a Kifõztük, augusztusi számában.
Zöld fûszeres csirkecomb nyárson, snidlinges burgonyasalátával
Hozzávalók (2 személyre)
Zöldfûszeres csirkecombhoz:
50 dkg csirkecombfilé
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál zöldbors
só
1 dl olívaolaj
Snidlinges burgonya salátához:
50 dkg burgonya
2 evõkanál olívaolaj
1 dl víz
só
1 kis csokor snidling
Dresszinghez:
2 evõkanál almaecet
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 dl víz
só
bors
Elkészítés:
A combfilét csíkokra vágjuk, befûszerezzük és olívaolajjal leöntjük. Egy éjszakára hûtõbe tesszük. Másnap nyársra szúrjuk és akár grillezve, akár serpenyõbe 12-15 perc alatt folyamatosan forgatva megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára daraboljuk, majd magas falú fedeles serpenyõbe tesszük egy kis olívaolajjal és vízzel. Megsózzuk, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor elfõtte a vizet, levesszük a fedelet és magas lángon megpirítjuk egy kicsit. A snidlinget felaprítjuk, majd a kész burgonyához adjuk.
A dresszing hozzávalóit kikeverjük és a snidlinges burgonyára öntjük. Akár melegen egybõl, akár hidegen is fogyasztható.
Receptem megjelent a Kifõztük, augusztusi számában.
Hozzávalók (2 személyre)
Zöldfûszeres csirkecombhoz:
50 dkg csirkecombfilé
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál zöldbors
só
1 dl olívaolaj
Snidlinges burgonya salátához:
50 dkg burgonya
2 evõkanál olívaolaj
1 dl víz
só
1 kis csokor snidling
Dresszinghez:
2 evõkanál almaecet
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 dl víz
só
bors
Elkészítés:
A combfilét csíkokra vágjuk, befûszerezzük és olívaolajjal leöntjük. Egy éjszakára hûtõbe tesszük. Másnap nyársra szúrjuk és akár grillezve, akár serpenyõbe 12-15 perc alatt folyamatosan forgatva megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára daraboljuk, majd magas falú fedeles serpenyõbe tesszük egy kis olívaolajjal és vízzel. Megsózzuk, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor elfõtte a vizet, levesszük a fedelet és magas lángon megpirítjuk egy kicsit. A snidlinget felaprítjuk, majd a kész burgonyához adjuk.
A dresszing hozzávalóit kikeverjük és a snidlinges burgonyára öntjük. Akár melegen egybõl, akár hidegen is fogyasztható.