Zöld dió likõr

2014-01-01

sponsored links

IMG_7602

Hogy telt a tegnap este? :P

Nekem nyugodtan, a csajaimmal.

Január elsejére ütõs kis receptet hoztam. Kutyaharapást szõrével avagy folytatódjon a buli??.íme itt egy tuti likõr, melynek elkészítése csupán 6 hónap. Ha júniusban elkezded, jövõ szilveszterkor már ezzel köszöntheted az új évet! :D ;)

És igen! Ennek a likõrnek az elkészítését ha jól emlékszem június környékén tudjátok elkezdeni,aztán elvileg december elejére lesz tökéletes, fogyasztható?Nos nálunk addigra már alig maradt 7 dl belõle mostanra. :D

Nagyon finom, igaz hosszadalmas folyamat eredménye lesz az ízes nedû, de mindenképpen megéri pepecselni vele. Annyit érdemes még tudni, hogy mint a medvehagyma, ez is frankón nyomot hagy a befõttes üvegben. Tudod, hiába mosod el 6000x az üveget jóóó mosószeres vízzel, még mindig érzed az illatát?Szóval érdemes azzal számolnod, hogy azon üvegekbe egy év múlva is zöld dió likõrt fogsz készíteni! ;)

3 liter szilvapálinka (de még jobb ha van borpárlatunk)

35 deka negyedelt zöld dió (még lágy, nem kezdett még csontosodni a héja)

35 dkg kristálycukor

2 egész fahéj

kb. 10 szegfûszeg

A negyedelt diót (amit elõzõleg alaposan megmostunk és tûszúrással ellenõriztük, nem kemény-e már) egy öt literes zárható üvegbe tegyük.

Öntsük fel a pálinkával, zárjuk jól le az üveget és napon hagyjuk állni 3 héten át.

Ezután mehet bele a cukor és a fûszerek.

Ismét jól zárjuk le, és újabb három hétig hagyjuk állni. Naponta rázzuk fel.

Ha a cukor elolvadt, papíron szûrjük át és tegyük jól záródó üvegekbe.

A negyedekbe vágott diókat kiválogatva tegyük befõttesüvegbe és engedjük fel a likõrrel.

A vendégeket egy-egy negyed diót a likõrbe téve kínáljuk.

Borpárlatból még zamatosabb likõrt készíthetünk!

További likõrök a blogon:

Baileys

Csokoládé likõr

Tojáslikõr

Tojáslikõr 2.

Sült alma likõr

Krémpuncs

Citrom/lime krémlikõr

További képeket a Facebookon a Zöld dió likõr albumban találsz.


Ezeket is kedvelnéd:




IMG_7343
Sült alma likõr


csokilikõr-9
Csokoládélikõr


IMG_7206
Csokoládélikõr


25_16655_228895_04c1525c6cc830ec88500dcfca5973d3_fd1266_301
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)


IMG_4493
Clafoutis?avagy tejpite ezúttal tésztával és cseresznyésen




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/01...

sponsored links

Keres?s