Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval

2014-06-30

sponsored links

Kiugrottam Horvátországba csobbanni egyet, és hoztam pár jó receptötletet is nektek. Helyi alapanyagok és helyi ihletésû ételek, amiket érdemes kipróbálni akár otthon a konyhában, akár itt egy horvát apartmanban. Rögtön jön is az elsõ!

 

 

csevapcsicsi.jpg

Zé-féle sajtos-zsályás csevapcsicsi paprikaraguval

 

Hozzávalók 4 személy részére:

A csevaphoz:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 friss zsályalevél (vagy egy mokkáskanálnyi szárított zsálya)
  • 8 dkg sajt (emmentáli, gouda, vagy akár trappista, de ha utaztok, akkor persze a helyi sajtok!)
  • 3-4 evõkanál étolaj a sütéshez

 

A tésztához:

  • 2 szép kápia paprika (vagy piros kaliforniai)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 ág friss rozmaring
  • 5 dkg vaj
  • Só, bors
  • 50 dkg spagetti vagy más szimpatikus durum tészta
  • Olívaolaj a tálaláshoz

 IMG_9650_1.jpg

1. A kétféle húst keverjétek össze és küldjétek bele a finomra vágott vöröshagymát, vékony szeletkékre vágott friss zsályát, na meg persze az apró kockára vágott sajtot. Sózzátok, borsozzátok és gyúrjátok össze jó alaposan.

2. A kezetekkel formázzatok belõle kis gombócokat.

3. Egy serpenyõbe nyomjatok kevés étolajat, hevítsétek fel jól és süssétek ki a csevap gombócokat, míg szép aranyszínûvé válnak. Szedjétek ki a gombócokat és tegyétek félre alufóliába csomagolva.

4. A hús visszamaradt zsírján pirítsátok le a kockára vágott kápiát, a vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és a cikkekre vágott paradicsomot.

5. Só, bors, aztán jöhet bele az ágáról lemorzsolt friss rozmaring és a vaj, hogy jó krémes legyen.

6. Sós vízben fõzzétek ki a tésztát al dentére. Leszûréskor egy deci fõzõlevet öntsetek hozzá a paprikás raguhoz, és forraljátok fel.

7. Tálalás: a tésztát forgassátok össze a krémes zöldségraguval, pakoljátok a tetejére a kisült sajtos csevap gombócokat, locsoljátok meg dalmát olívaolajjal és már ehetitek is. Utána javasolt 15 percet pihengetni az árnyékban, mielõtt csobbannátok a tengerben!

NÉZZÉTEK A TÖBBI VIDEÓNKAT IS ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/06/30/z...

sponsored links

Keres?s