Zsúrkifli házi lekvárral töltve

2014-07-14

sponsored links

Egy hónapja javarészt lekvárfõzéssel telik az idõm, szépen gyûlnek a kamrapolcon. Annyira szeretem a lekvárokat - ilyenkor frissen fõzve pedig a lekvárt is lekvárral eszem. Emiatt mostanában a lekváros süteményeket kívánjuk, tegnap gyorsan meg is sütöttem ezt a kis aprósüteményt a citromos-mazsolás tekercs tésztájából. Alig szükséges hozzá 3-4 dolog, ráadásul szûk 1 óra múlva már ehetõ is... az ilyen gyors és egyszerû finomságokat nagyon szeretem ám. :)

 A pöttyös kerámiák és a spárgás tálca megtalálható a webáruházban is:





Hozzávalók: 24 darab kiflihez
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg szobahõmérsékletû vaj (esetleg margarin)
- csipet só
- fél csomag sütõpor (6 g)

+ a tölteléknek lekvár (nálam sárgabaracklekvár és eperlekvár)






Elkészítés:
1. A lisztben elkeverjük a sütõport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a túrót is, tésztát gyúrunk. (Attól függõen, hogy mennyire zsíros túrót használunk, ha esetleg picit ragacsos a tészta, akkor adunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjunk.) Három gombóccá alakítjuk a tésztát.
2.  Lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk az egyik gombócot - kb. 2-3 mm vastagra - majd 8 egyenlõ háromszögre vágjuk, melyeknek szélesebb részére lekvárt teszünk. Feltekerjük a tésztát úgy, hogy a lekvár két végénél a tésztát picit összenyomjuk, így biztos, hogy nem folyik ki a lekvár sütés közben. Kifli alakot formálunk. (a másik két gombóc tésztát is ugyanígy nyújtjuk/formázzuk)
4. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben világosbarnára sütjük. (nálam 15-18 percig sültek, de ez változó a sütõtõl függõen)
5. Hûlni hagyjuk a kifliket, majd porcukorral meghintve tálaljuk.






Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/07/zsurkif...

sponsored links

Keres?s