Zsályás pulykamell mangósalsával

2014-08-04

sponsored links

Komoly neve van a receptnek, de ennek ellenére egy nagyon gyors, egyszerû kombináció. Szaktudást nem igényel :) ), nem kell félni tõle, viszont a hozzávalókat be kell szerezni, és a mai rohanó világban sokszor már ez is egy probléma. A lényeg, hogyha van otthon mangó, akkor érdemes elkészíteni bármilyen hús társaságában.

Zsályás pulykamell mangósalsával

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 1 marék friss zsálya, 0 dkg vaj, só, fehér bors, kevés fehérbor; a salsához: egy fél meghámozott mangó kis kockára vágva, egy kis  fej lila hagyma apróra vágva, 1 paradicsompaprika, fél csokor zöldpetrezselyem,  néhány szem koriandermag, õrölt színes bors, zöld citrom, 1 evõkanál olívaolaj, só.

Elkészítése:  A húst szeletekre vágjuk, befûszerezzük, majd a felhevített vajon mindkét oldalukat megsütjük, úgy hogy hozzáadjuk az egészben hagyott zsályaleveleket, idõközben meg hozzáöntjük a bort, és fedõ alatt összepároljuk. A salsához fûszereket mozsárban összetörjük, a zöldpetrezselymet apróra vágjuk, a citromlevet az olajjal összekeverjük, és fûszerezzük. A paprikát felvágjuk és összekeverjük a hagymával illetve a mangóval. Az öntettel összeforgatjuk és megsózzuk. Sült húsra halmozzuk.

Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/08/04/zsalya...

sponsored links

Keres?s