Zsolnay visszajárók

2014-06-29

sponsored links

Zsolnay visszajárók


Az ember lánya sose gondolná, hogy egy gyerekkel mennyire megváltozik az élete. Jelen esetben adott egy kiállítás, amit meg szerettem volna nézni - NAGYON! Gyerkõc ebéd után alszik. Mire felébred, mire elindulunk, mire odaérünk... be is zár majdnem minden. A Zsolnay Kulturális Negyedrõl beszélek. 

 Ahogy péntek délután beléptünk a kapun, és szembe találtuk magunkat a jégverem magas díszoszlopával, valami magával ragadott. Valami megfoghatatlan, valami jó. Talán a hangulat a legjobb szó. Az egész gyönyörûen felújított kulturális negyed hangulata. Szeretnék itt minden délután sétálgatni, gyönyörködni a színes mázas cserepekben, a növényekben, a falakban, a szobrokban.


 Szeretném minden nap ide hozni a játszótérre a fiamat, a hûs, árnyas õsfák ölelésében megpihenni, kikapcsolódni. Szeretném végigjárni a kiállításokat, szeretnék egy évadot végignézni a Bóbita Bábszínházban. Igazán jó lenne a komoly- és könnyûzenei kínálatból is elcsípni párat, mint ahogy jó lenne  a Boltok Utcájában vásárolgatni. 






Nekünk két délután jutott a Zsolnay Negyedben, mert muszáj volt visszamennünk. Két kis röpke délután, de gazdagabbak lettünk a Zsolnay család történetével, a gyár történetével, bepillanthattunk a ma is mûködõ manufaktúra életébe, a fiúk pedig az Inkubátorházban irányíthattak akkora vasútmodellt, amekkorát máshol szerintem nagyon ritkán fognak!

Hogy visszajövünk-e? Egészen biztosan, ha Pécsett járunk! 

Szöveg: Hajdú Zsuzsanna
Fotó: Nagy Levente

Folytats a blogon ... chiliskave.blogspot.com/2014/06/zsoln...

sponsored links

Keres?s