Zsidó tojás, lengyel tojás

2014-04-18

sponsored links

Hozzávalók:
-6 db fõtt tojáshoz
-3 fej lilahagyma
-2 szál újhagyma
-3 ek libazsír
-tengeri só
-darált bors
-tk dijoni mustár
-fél kk füstölt csemege paprika
A keményre fõtt tojásokat
(10 perces, aminek a fõzõvizébe
1 ek szódabikarbónát tettem
-okos javaslatra-,
így sokkal könnyebben jött le a héja)
a tojásszeletelõbe tettem, kétszer;
elõször szeletekre szoktam vágni, majd fordítok
egyet az egészen és keresztben is átvágom.
A kis kockára vágott lila- és a karikára vágott
újhagymát a libazsíron 1 percig dinsztelem
-ez az idõ pont elég arra, hogy elvegye az erõs ízét-,
majd kihûtöm kicsit.
Ezt a tojásokhoz keverem, a mustárral együtt
-a sóval és borssal csak óvatosan!
És ez az a fajta hidegkonyhai eledel,
amit igenis, viszonylag langyosan,
vagy legalábbis szobahõmérsékleten
kell fogyasztani
-ugyanis a hûtõben a zsír összeállítja.
(A zsír összeköt mindent! :)))
A füstölt paprikát a legvégén
szórom rá csak-kincs! :)


Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/04/zsid...

sponsored links

Keres?s