Zserbógolyó
sponsored links
Csakapuffin oldalán találtam a receptre és igazából a gyerkõc miatt készítettük el, mert hogy gyerekjáték összerakni és a gyerekek formázhatják a kis golyókat a két kezükkel. Jó móka.
A hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
15 dkg sárgabarack lekvár (nálam a házi sárgabarack dzsem ment bele dr. Oetker módra)
étcsokoládé
Én egy robotgép segítségével daráltam meg a diót és a háztartási kekszet (a vágó-keverõ eszközével), majd hozzáadtam a lekvárt is és egynemû masszává kevertem. Innen már a gyerek jött, kis golyókat formázott (kb. 2 cm), melyeket egy tálcára tettünk (a leírás szerint tegyünk alá sütõpapírt). Mentek a golyók a hûtõbe kis idõre. Majd étcsokoládét olvasztottunk mikróban, egy tálkában (került bele maradék csokoládé is), simára kevertük a csokit és egyesével megforgattuk benne a golyókat. Na itt már valóban kerüljön sütõ- vagy zsírpapírra a golyó, mert az csokoládé miatt a tálcára dermed. :)
A gyerekek miatt érdemes elkészíteni. :)