Zeller fõzelék (paleo)

2017-03-18

sponsored links



Én nem szeretem a fõtt zellert, a sültet viszont igen. Használom is rendesen köretként. Pár hete viszont nem kívánom annyira a húsokat, a fõzelékeket viszont annál inkább, úgyhogy most az készült belõle.

Hozzávalók 2 fõre:

1 nagy zeller
2 evõkanál olívaolaj
törött bors

továbbá:
1 vöröshagyma
2-3 evõkanál kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
5 dl zöldségalaplé  (ha nincs víz + 2 evõkanál házi vegeta (recept itt))

a tálaláshoz:
5 dkg szárazon pirított dió durvára vágva
3 dkg parmezán durvára vágva

A megtisztított zellert kockára vágjuk. Sütõpapíros lemezen szétterítjük. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokos sütõben 30-40 perc alatt megsütjük. Sütés közben párszor átforgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk. Beletesszük a sült zeller felét. Felöntjük annyi alaplével, ami ellepi. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sûrû, vízzel vagy alaplével tovább hígítjuk. Tálaláskor megszórjuk a maradék sült zellerrel, a dióval és a parmezánnal. (Belekeverve nem lesz ilyen guszta.)

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.


Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s