Zebrakocka

2014-04-27

sponsored links

Nem is emlékszem hányszor terveztem, hogy elkészítem. Az utóbbi napokban komolyan vele álmodtam... :))) Tulajdonképpen azért vagyok így receptekkel, mert annyi van már kinyomtatva, arra várva, hogy elkészítsem, hogy megszámolni sem tudnám. Az biztos, hogy kitapétázhatnám vele az egész házat. :))
Pedig még sütni sem kell, csak összefõzni pár hozzávalót, de az sem tart sokáig. Nagyon finom, örülök, hogy kipróbáltam. Felvettem az alapreceptek közé! Köszönet érte Krisztinek akinél elõször láttam, aztán Anitának és Mohának akiknél újra és újra belefutottam.

 

Hozzávalók a tésztához egy kisebb 20x30 cm-es  tepsihez:
  • 500 g darált háztartási keksz
  • 5 evõkanál kakaópor
  • 3 evõkanál baracklekvár
  • 1 evõkanál rum
  • 50 g vaj
  • 5 evõkanál porcukor
  • kb. 250-300 ml tej

a krémhez:
  • 300 ml tej
  • 3 evõkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 evõkanál porcukor
  • 50 g vaj
  • 150 g kókuszreszelék

a tetejére:
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítés:
  1. Elõször a krémet készítjük el. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sûrûre fõzzük.
  3. Kevergetve kihûtjük, majd beledolgozzuk a vaníliát, habos cukros vajat és a maradék kókuszt. Ezzel készen van a krémünk, tegyük félre.
  4. A tésztához a darált háztartási kekszet keverjük össze a porcukorral, és kakaóporral.
  5. Adjuk hozzá a lekvárt, rumot és a sajtreszelõn lereszelt vajat, kicsit morzsoljuk össze majd apránként adagolva a tejet, gyúrjuk masszává míg össze nem áll. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl lágy, nekem elég volt 250 ml tej.
  6. Osszuk 3 részre a tésztát és porcukorral (ne sajnáljuk) megszórt deszkán nyújtsuk tepsi méretûre.
  7. Terítsük a tepsibe majd a krém felét simítsuk rá. Erre újabb tésztaréteg jön majd a maradék krém és a végül a harmadik kinyújtott tésztalap.
  8. A csokoládét az olajjal vízgõz felett (vigyázzunk, hogy ne érjen a vízbe a tál alja!), félig felolvasszuk. Vegyük le a gõzrõl és kevergessük addig, míg az összes csokidarabka elolvad. A sütemény tetejére simítjuk, majd pár órára hûtõbe tesszük dermedni. Díszíthetjük fehér csokoládéval.
  9. Forró vízbe mártott késsek szeleteljük.
Jó étvágyat!


És pár szép fotó amiket én készítettem...
Fû helyett ezzel van tele a kertünk. ?? :))
Szeretem az orgonákat... ?
Hoztam már pávaszemes lepkérõl fotót, de most egy tenyérnyit találtam az udvaron,
és mind a négy szeme tökéletesen látszott! :)
 
Csodaszép látvány!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/04/ze...

sponsored links

Keres?s