Zazu Cafe Pizzéria és Pub ? Dupla hamburger

2014-01-13

sponsored links

A hétvégére határozott terveim voltak, hogy meglátogatok pár éttermet. Ebbõl egyetlen egy sem sikerült, így muszáj voltam rendelni valami meghitt vasárnap esti vacsorát. Végre találtam egy új éttermet, így nem volt kérdés, hogy bármit is adnak abból rendelnem kell. Zazu Cafe Pizzéria és Pub, mely a VI. kerületi Ó utcában található lett végül a szerencsés kiválasztott.

Az étlapon több magyaros fogás is szerepel melyek mellé széles skálán válogathatunk leveseket is. Ez tökéletesen hidegen hagyott, mivel hétfõre kell gyúrni ami egyet jelent a burger nappal. Ebben a szekcióban pontosan tíz különbözõ összeállítás szerepel melybõl egy vega, szóval maradjunk inkább kilenc példánynál. Dupla hamburger a legnagyobb és a legdrágább szóval ma nagy lábon élek és lakomát rendezek vacsorára. A visszajelzések alapján 67% az elégedettségi ráta, igaz ez mindössze 3 vélemény alapján alakult ki, ami azért sovány. A leírás alapján így fest a dupla: házi szezámmagos buci, dupla burgerhús, dupla cheddar sajt, zöldsaláta, paradicsom, hagyma, uborka és házi szósz. Egészen csábító mennyiségek így vakon is.

Esztétikai megjelenés: Egy zárható hungarocell dobozban érkezik melyet áttekertek párszor fóliával. Kioldva a rendkívül bonyolult “zárat” szinte lerobban a doboz fedele. Ennek egyszerû oka van, csupán annyi, hogy alig fér bele a burger és szinte ráerõszakolták ezt az egy mérettel kisebb dobozkát. A buci valóban vastagon szezámozott, körülbelül 2/3-ad részénél lett félbevágva és természetesen az alsó fele a vaskosabb. Sajtból nincs hiány az jól látszik, olvadtan folyik a feltétek oldalán, szinte egybe ragasztja õket. Felette pár karika hagyma kacsingat kifele. Leemelve a fedelét jobban szemügyre vehetõ az egész szendvics. Nem a legformásabb húspogácsa amivel életem során találkoztam, de láthatóan azért eléggé vastag. Legalul egy salátalevél foglal helyet, melynek szélén kicsit megáll a szósz. A szósz ami szállítás során szépen, finoman lecsordogált a doboz aljára ahonnan remekül felszívta a buci alja így mikor rámarunk egy kellemes tocsogós, lucskos élményben részesülünk.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci hagyomány és édességnek nyoma nincs benne, ez jókora piros pont részemrõl. A hús enyhén fûszerezett és szinte szétolvad a szánkban, alig kell hozzáérni és mállik, harapni teljesen fölösleges lenne. Nem az a rommá sütött verzió, belsejében maradt pár vöröses nyers folt, de legalább tuti, hogy fõként marhahús. A sajt kissé fanyar, viszont eszméletlen tapadós így hosszú percekig lehet játszadozni a szánkba ragadt falatkákkal. A hagyma kellemes, de sokáig nem marad szánkban íze. A fedélbe ékelõdött uborkakarikák kicsit frissítik a falatozást, nincs rossz ízük. A szósz nem túl karakteres és könnyen elvész az íze a többi feltét mellett, viszont remekül áztatott át mindent tényleg. Hiányolok belõle egy vezetõ ízt, valamit amitõl egyedivé válna a Dupla hamburger. A húspogácsát bátrabban lehetne borsozni legalább, így kicsit ízetlen volt végül.

Pont: 6/10

Mennyiség: A pontos adatot nem adták meg, hogy mekkora súlyú pogácsát is jelent a duplázás, de körülbelül 25 dkg-ra saccolom, annál aligha hiszem, hogy több. Sajtból két burgernyi is került bele, ebbõl tényleg jutott az egészre. Zöldség fronton minden jó ahogy van, semmibõl se kérnék bele repetát. A buci mérete pont passzol a feltétek mennyiségéhez, egyedül a dobozhoz nagy mert abba belerakni tényleg mûvészet volt a konyha részérõl. Szószból fele is elég lenne mivel kicsit sem volt kellemetlen száraz élményben részem. A köret talán hibázik mellõle, de egyszerre lebirkózva azért kitesz egy ebédet az biztos. Bõ négy órás adagnak mindenképp nevezhetjük.

Pont: 8/10

Kiszállítási idõ: A táv 2.2 kilométer melyet a futárnak szinte végig a kiskörúton kell megtennie. A rendelés pillanatában a remek útvonaltervezõ úgy tippeli, hogy 8 perc az út. Az e-mailben kerek egy órával biztatnak minket ami majdnem igaz is mivel 69 percet kellett várni a futárra. Romantikus számválasztását már csak megnyerõ mosolya koronázta meg, ha lány lennék tuti utána futottam volna. Nem bajnok teljesítmény és ahogy a vélemények között olvastam többeknek volt már probléma a kissé lassú kiszállítási idõ.

Pont: 5/10

Ár/érték: Örültem, mint vak gyerek a kirakónak mikor megláttam, hogy -25%-os boldog órába sikerült belefutnom. Ez mindenképpen javít a helyzeten, mivel az alap 2150 forintos árat erõsnek érzem ehhez a burgerhez. Abban az esetben ha lejön belõle ez a kedvezmény, már csak 1613 forintot kell kitejelni ami barátibb ajánlattá varázsolja az egészet. Nem egy csúcsburger, de nem is mondanám rossznak, tehát egy közepesben megegyezhetünk. Lehet jobban jártam volna egy helyszíni teszttel, mert szegényt egyértelmûen megviselte a csomagolás fojtó ölelése. Talán ha egyszer a környéken járok majd betérek. Egy szó, mint száz a Zazu Cafe dupla burgere az elmegy kategóriába került nálam.

Pont: 6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/zazu-cafe-pizzeria-es-p...

sponsored links

Keres?s