Zabpelyhes süti

2011-03-29

sponsored links



Megmondom õszintén nem voltak túl nagy elvárásaim ezzel a sütivel kapcsolatban.
Egyszerûen túl régen sütöttem már és ilyenkor, legyõzhetetlen késztetést érzek, hogy összedobjak valamit. Mivel újra boltba menni nem volt semmi kedvem, ezért az itthon fellelhetõ hozzávalók tükrében keresgéltem recept után.

Nemrégiben vettem zabpelyhet, ami nagyon kellemes meglepetés volt, mert én azt hittem aranyáron vesztegetik, és nem, mert egy 50 dkg-os zacsival 200 Ft-ért vettem.
Ezentúl nagy valószínûséggel gyakrabban fogom használni, mert a vele készült sütik, kekszek mindenki tetszését elnyerték a családban.

Az eredeti receptet ITT találtam, amin aztán jócskán variáltam is, figyelembe véve az én raktárkészletemet.
Ennek a sütinek az ízesítése szerintem végtelen sok variációt rejt magában, kinek kinek ízlése szerint.


Zabpelyhes süti

Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg cukor
  • 125 g joghurt (nálam kefír)
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 3 ek szezámmag
  • 5 dkg mazsola
  • 3 púpos ek. szilvalekvár

 A szilvalekvárt, mazsolát, szezámmagot kedvünkre cserélhetjük reszelt gyümölcsre, aszalt gyümölcsre, magvakra.

A zabpelyhet száraz serpenyõben megpirítjuk és félretesszük. A szezámmagot szintén megpirítjuk. Akkor jó, ha elkezd pattogni.

A tejet, cukrot, joghurtot, tojást, szilvalekvárt összekeverjük. A lisztet, zabpelyhet, szezámmagot, szódabikarbónát és a fahéjat is összekeverjük.


A száraz anyagokat fakanállal beledolgozzuk a joghurtos masszába és margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük.


Elõmelegített sütõben 180 C-on kb 30 perc alatt készre sütjük. Tûpróbával ellenõrizhetjük.

A végeredmény bõven fölülmúlta nem igazán magas elvárásaimat, igazán könnyû, puha és nagyon finom süti lett a végeredmény.

Folytats a blogon ... mezeskalacskonyha.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s