Zabpelyhes-csokis keksz

2011-07-05

sponsored links

... mert ha egy üzlet (khm, anyuka) beindul...
Stahl recept kevés módosítással.
Végre egy keksz, ami nem puhul szivaccsá!
Zabpelyhes-csokis keksz
Hozzávalók: 75 g + két marék zabpehely, 75 g liszt, 2 ek. kakaópor, 1 tk. szódabikarbóna, 50 g legalább 60% kakaótartalmú csokoládé, 100 g vaj, 4 ek. tejszín, 130 g nádcukor, 1 tojás, csipetnyi só
A csokoládét késsel apróra vágtam.
75 g zabpelyhet száraz serpenyõben megpirítottem, majd porrá aprítottam, és összekevertem a liszttel, a sütõporral, a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A cukrot a szobahõmérsékletû vajjal, a sóval és a tejszínnel robotgép segítségével simára kevertem. Beleütöttem a tojást, és hagytam, hogy az egészet a gép simává dolgozza. Ekkor hozzáadtam a lisztes-sütõporos keveréket, a feldarabolt csokoládét és a maradék két marék zabpelyhet, és addig kevertem, amíg a massza teljesen csomómentes lett.
A masszát kb. 40 percre hûtõbe tettem, majd kivettem, lisztes kézzel kojaknyalóka nagyságú golyókat formáltam belõle, minden golyót a tenyeremmel kicsit szétlapítottam, sütõpapírral bélelt tepsire helyeztem, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 10 perc. 
Óriásira nõnek! Jótanács legközelebbre: mogyóró nagyságú golyókat gyártani, és minimum 3-4 (de akár 5 cm-es) távolságra rakni egymástól!

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/07/z...

sponsored links

Keres?s