Zabpelyhes almás golyók kókuszba hempergetve

2014-04-19

sponsored links

Ennek a zabpelyhes almás édességnek a receptjét Gabriella blogjában találta az drága feleségem, amikor gyors, finom és sütésmentes édességet keresett. Elkészítette ezeket a kinézetre leginkább a kókuszgolyóra emlékeztetõ nassolni valót, és nagyon kíváncsian vártuk az elsõ kóstolást...



...és nem volt rossz. Abban megegyeztünk a feleségemmel, hogy nem ez lesz a kedvencünk, de ettõl függetlenül határozottan nem rossz. Egyetlen bajom volt vele, hogy kissé száraz. Legközelebb - ha lesz legközelebb - több mézet, és több almát adunk majd hozzá, mert a zabpehely nagyon sokat felszív ezek szerint. Bár erre emlékezhettem volna a tavalyi mézes-müzlis naspolyagolyók után, mert abban is nagyon sok nedvességet szívott magába a müzli, és az eredeti recepthez képest jóval több méz és jóval több naspolya volt benne. De most megvolt a tanulópénz, legközelebb sokkal jobb lesz... :-)

A hozzávaló mézet Lendvai Tibor méhész, apiterapeuta méhészetétõl, a Tibi Méztõl vettük. Már korábban is rendeltünk tõle, és termékeivel elégedettek vagyunk, hiszen kiváló magyar termelõi mézet és egyéb méhészeti termékeket kínál emberbarát árakon, és még mennyiségi kedvezmény is van nála. Mi elégedettek vagyunk a Tibi Mézzel. :-)

Hozzávalók a zabpelyhes almás golyókhoz:
- 10 dkg zabpehely
- 2-4 evõkanál méz
- 3 csapott evõkanál kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék (masszába)
- 2-3 dkg kókuszreszelék (hempergetni)

Zabpelyhes almás golyók elkészítés:
Az almákat mossuk meg, héjukat hántsuk le, majd reszeljük le. Ha az almának sok lenne a leve, akkor kicsit nyomkodjuk ki. A zabpelyhet, a kakaóport és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd adjuk hozzá az almát és a két evõkanál mézet. Ha túl kemény lenne a massza, és nem akarna összeállni, akkor adjunk hozzá az alma kifacsart levébõl (a zabpehely fel fogja szívni). Végül formáljuk belõle diónyi gombócokat, forgassuk kókuszreszelékbe, és pakoljuk egy tálcára. Pár óra a hûtõben, és már kínálható is...

Fontos, hogy a masszát kicsit ragacsosabbra keverjük, mint ahogy az pont jó lenne, mert a zabpehely és a kókuszreszelék még akkor is szívja majd magába a nedvességet, amikor a golyócskák kínálásra várva pihennek a tálcán. Így talán nem lesz száraz. Ha mégis száraz lenne, akkor kínáljunk mellé mézzel ízesített gyümölcsteát...

Jó nassolgatást kívánunk mindenkinek. :-)

Folytats a blogon ... eztfaldfel.blogspot.com/2014/04/zabpe...

sponsored links

Keres?s